Уряд зайнявся питанням інвентаризації недобудов

Кабінет міністрів зараз працює над постановою, яка дозволить проводити інвентаризацію недобудованих житлових комплексів.

Про це заявив заступник глави МВС Антон Геращенко під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам в добудові об'єктів незавершеного житлового будівництва в понеділок, 26 квітня, повідомили в прес-службі відомства.

За його словами, робочій групі вдалося підготувати постанову уряду щодо інвентаризації недобудов, зараз вона допрацьовується у Мінрегіоні. Після цього її розглянуть на засіданні уряду.

"Саме ця постанова виведе у законодавче поле питання того, як треба інвентаризувати незаконні забудови, щоб вони відображалися в державному реєстрі", – підкреслив Геращенко.

Він додав, щодо питання передачі недобудованих будинків компанії "Укрбуд" була організована робоча зустріч з керівництвом будівельної корпорації "Київміськбуд".

При цьому чиновник повідомив, що стосується житлових комплексів компанії Войцеховського Укогруп Деміївський квартал і Флагман, то їх можуть добудувати дві будівельні компанії. При цьому Геращенко не уточнив, які саме. Енергокомпанія ДТЕК попередньо підрахувала вартість будівництва підстанції для ЖК Деміївський квартал.

У МВС повідомили, що робота з обдуреними забудовниками вкладниками проходить не тільки у Києві. Так, міськрада Харкова прийняла рішення про виділення земельної ділянки для ЖК Новий будинок для Ньютона. Зараз готується підписання договору оренди. Були проведені зустрічі з інвесторами харківського ЖК Героїв Сталінграда. Зараз слідчі розслідують низку кримінальних справ щодо цього житлового комплексу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на засіданні Міжвідомчої робочої групи представники Мінрегіону запропонували застосувати процедуру, яка допомогла раніше ввести в експлуатацію комплекс дитячої лікарні "Охматдит" та Бескидський тунель. Йдеться про отримання сертифіката, що свідчить про відповідність в основному закінчених робіт і підтверджує лише можливість експлуатації об'єкта. Згодом його мають замінити на інший сертифікат, який засвідчить про закінчення виконаних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом