Мінрегіон запропонував рішення щодо проблемних ЖК Войцеховського

Мінрегіон на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об'єктів незавершеного житлового будівництва запропонував застосувати процедуру, яка допомогла раніше ввести в експлуатацію комплекс дитячої лікарні "Охматдит" та Бескидський тунель.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ повідомили джерела у Міністерстві розвитку громад і територій.

Як уточнили у відомстві, йдеться про недобудованы об'єкти корпорації Анатолія Войцеховського Укогруп: ЖК Науковий (вул. Петропавлівська, 40 у Подільському районі) і ЖК Маргарита (вул. Булгакова, 12а у Святошинському районі).

Ці житлові комплекси були добудовані за рахунок інвесторів і зараз заселені. Жителі проблемних ЖК чекають можливість отримати у власність квартири з 2015-2016 років.

Нагадуємо, що по лікарні "Охматдит" (2017-2020 роки) і Бескидському тунелю (2018) Кабмін прийняв окремі постанови, які встановлювали особливий порядок введення в експлуатацію. Ухвалення здійснювалося шляхом отримання сертифікату, що свідчить про відповідність в основному закінчених робіт і підтверджує лише можливість експлуатації об'єкта. Потім, коли будівництво було завершено, цей документ обмінюється на інший сертифікат, який засвідчить закінчення виконаних робіт і підтвердить готовність об'єкта до експлуатації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, один з інвесторів ЖК Champion City, ще однієї недобудови Войцеховського, який знаходиться по вулиці Ракетна, 24, подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на столичну міську держадміністрацію, яка допустила, на думку позивача, проведення незаконного будівництва.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом