Огляд роботи ДАБІ за тиждень: введено в експлуатацію лише один об'єкт

3 хв

Державна архітектурно-будівельна інспекція в період з 22 по 25 червня прийняла в експлуатацію лише один об'єкт, при цьому було відмовлено двом об'єктам і відмовлено у видачі дозволів трьом об'єктам. Більш детально читайте в щотижневому огляді житлових комплексів (ССЗ), підготовленому ресурсом НЕРУХОМІ.

Відмовлено у видачі дозволу

1. ЖК на вул. Миколи Кибальчича, 1 у Дніпровському районі Києва, замовник - ТОВ "Консалтингова група "БІЗНЕС". Це вже друга відмова щодо даного об'єкта.

Підстави для відмови: не надано витяг (витяги) з Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо будівель, які підлягають демонтажу під час будівництва об'єкта, не надано згоду власника будівель і споруд, що підлягають демонтажу; гранично допустима поверховість об'єкта будівництва становить 24 поверхи, а відповідно до креслень затвердженої проєктної документації запроєктовано дворівневі квартири на 25 і 26 поверхах.

За даними аналітичної системи YouControl, за номером телефону замовника значиться ще 12 компаній, серед яких є ТОВ "АЗІЛ ДЕВЕЛОПМЕНТ ГРУП", яке було девелопером ЖК Сучасний квартал на проспекті Любомира Гузара (Космонавта Комарова), 9-Б у Солом'янському районі Києва.

2. ЖК Лідерсівський від ОдесаБуд на вул Лідерсовській, 7 і 9 у Приморському районі Одеси. Відмова надано на будівництво готелю з центром обслуговування туристів і спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги і реабілітаційним центром, в межах земельних ділянок, що перебувають в оренді, за рахунок знесення що перебувають у власності об'єктів нерухомості.

Підстави для відмови: відсутній лист про відсутність потреби у технічних умовах з теплопостачання; не надано план трас зовнішніх інженерних мереж у масштабі 1:200; копії документів не затверджені всіма замовниками.

3. ЖК на вул. Електротехнічній, 43 у Деснянському районі Києва від ДБК-ЖИТЛОБУД. Це вже друга відмова щодо даного об'єкта.

Підстави для відмови: не надані технічні умови з теплопостачання; проєктна документація розроблена до отримання вихідних даних; не дотримано санітарно-захисні зони; не дотримано вимоги щодо максимально допустимої щільності населення; не дотримано вимог щодо розмірів майданчиків у складі прибудинкової території; не забезпечено нормативну кількість машино-місць; наданий договір № 20ТН про надання послуг з технічного нагляду не відповідає вимогам (відсутні реквізити договору – дата); спроєктовані наземні 4-поверхові автоматизовані гаражі, призначені для зберігання 100 і 300 машино-місць. Однак, згідно з наданими кресленнями, автоматизовані гаражі є 15- і 26-поверховими, згідно висотних позначок 42,68 м і 70,15 м, що є порушенням вимог ДБН.

Прийнято в експлуатацію

ЖК Bartolomeo Resort Town від Рівер Таун Девелопмент на вул. Набережній Перемоги, 7 в Дніпрі. Об'єкт введений в експлуатацію, як готель в 2019 році. Зараз готель реконструйований під житловий будинок.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК San Francisco Creative House від Saga Development на просп. Перемоги, 67 у Святошинському районі Києва (II, III черга).

Підстави для відмови: не надані акти випробування обладнання, інженерних систем і мереж, інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробувано обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

2. ЖК Містечко Липки від Ярковиця на вул.Гетьмана Мазепи, 164 у Івано-Франківську (XXII черга - дитячий садок).

Підстави для відмови: не представлена виконавча документація: загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду, журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів і устаткування і спеціальні журнали, що унеможливлює встановлення достовірності відомостей у поданих документах та відповідності об'єкта проєктній документації, вимогам будівельних норм, стандартів і правил. Візуально встановлено, що не виконані всі роботи (не виконані оздоблювальні роботи стін і підлоги в приміщеннях загального користування, не виконані роботи з установки електроосвітлення, електрообладнання, не встановлені сантехнічні прилади у всіх відповідних приміщеннях, не закінчені роботи з опорядження сходових клітин, не встановлені перила на сходових маршах, не виконані роботи з благоустрою території, не виконані роботи зі створення умови для пожежної безпеки, немає пожежних щитів та вузлів для підключення пожежних гідрантів).

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом