Київміськбуд за повної відсутності попиту збільшив ціни на 15%

У новобудовах холдингової компанії Київміськбуду ціна квадратного метра в середньому зросла на 15%.

Про це розповіла директор департаменту з продажу та маркетингу будівельної компанії Тетяна Маркова, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, забудовник не зміг утримувати ціни на квартири, коли вартість будівельних матеріалів зросла майже на 50%. "Довго утримувати ціни на довоєнному рівні просто неможливо, адже потрібно купувати матеріали. Тому довелося підвищувати", - повідомила Маркова.

Вона також додала, що забудовники у Києві загалом підняли ціни на 36%. Водночас нових проєктів Київміськбуд у 2022 році не запускав, компанія зосередилася на добудові вже розпочатих комплексів. За минулий рік компанії вдалося здати в експлуатацію всього три ЖК: Райдужний, Гвардійський і першу чергу Оберега-2.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, одна з головних проблем нерухомості сьогодні – це падіння попиту. Показник протягом року просів на 90-95% і красномовно показує стан справ на ринку. Проте, забудовники не поспішають опускати ціни, ба більше – вони їх піднімають.

Так, у Києві квадратний метр подорожчав на 34,4% до 60,4 тис. грн порівняно із січнем, у Київській області – на 32,9% до 31,6 тис. грн, в Одесі – на 48,3% 40,8 тис. грн. У Львові ціни зросли на 63,1%, проте тут був попит через відносну безпеку регіону.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

165

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом