Будматеріали з ЄС завозитимуться в Україну за спрощеною процедурою

Будівельні матеріали з Європейського Союзу тепер завозитимуться в Україну за спрощеною процедурою. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій України.

Уряд України спростив процедуру імпорту будівельної продукції для відновлення руйнувань через агресію з боку Росії.

"Відповідне рішення української влади сприятиме безперебійному забезпеченню нашої країни будівельними виробами (продукцією), необхідними для відновлення пошкоджених об'єктів інфраструктури; будівництва фортифікаційних споруд, військових та інших оборонних об'єктів; об'єктів цивільного захисту населення; будівель для постійного та тимчасового проживання внутрішньопереміщених осіб; об'єктів промисловості, які переміщуються з територій воєнних дій", - йдеться у повідомленні.

У Мінрегіоні нагадали, що раніше в Україні ухвалили Закон "Про надання будівельної продукції на ринку", який імплементує Регламент ЄС 305/2011. Передбачалося, що цей закон має запрацювати з 1 січня 2023 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон та Мінцифри відновили роботу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. У ДІАМ зазначили, що такі послуги надаватимуться в областях, де станом на сьогодні не ведуться активні бойові дії. Так, йдеться про Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Закарпатську, Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Житомирську області. Мер Львова Андрій Садовий закликав забудовників поновити роботи. За його словами, необхідно взятися за будівництво житла для біженців.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом