"Руський мір" в Ірпені: 17 житлових висоток доведеться знести

В Ірпені доведеться знести 17 житлових висоток, відновити їх після обстрілу російськими окупантами вже не вдасться.

Про це розповів мер міста Олександр Маркушин, пославшись на проведені дослідження та висновки експертів.

"Якщо будинок не підлягає для проживання, ми прийматимемо рішення про його демонтаж. На сьогодні є 17 багатоповерхових будинків на демонтаж. Ми прораховували – до 1500 квартир", – розповів Маркушин.

Він також додав, що не виключає, що кількість житлових будинків, які доведеться знести, буде набагато більшою. Так частина будівель візуально цілі, з обгорілими верхніми поверхами і дахом, що згорів, але потім виявляється, що там пошкоджені несучі стіни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше влада Ірпеня повідомляла про знесення трьох багатоквартирних будинків. Так, у місті працює експертний інститут, у якому займаються обстеженням результатів російської агресії у населених пунктах під Києвом. Також відомо, що близько 120 архітекторів відгукнулися на запрошення мерії Ірпеня та прибули до міста для його відновлення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом