Прокуратура намагається оскаржити передачу землі для будівництва ЖК Вежа на Ломоносова

Київською місцевою прокуратурою проводиться досудове розслідування щодо правопорушень будівництва ЖК Вежа на Ломоносова.

Про це йдеться в експертній думці НЕРУХОМІ щодо ЖК Вежа на Ломоносова.

Зазначається, що щодо замовника будівництва ТОВ “ТИТАН ХОЛДИНГ” Київською місцевою прокуратурою № 1 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст.197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки).

Крім того, прокуратура оскаржила в судовому порядку передачу земельної ділянки та укладений договір оренди землі у Голосіївському р-н. Підставою, зокрема, виступило те, що ділянка була відведена без проведення земельних торгів, що порушило законодавчо встановлений порядок та позбавила територіальну громаду можливості наповнення бюджету міста.

Однак у жовтні 2019 року Господарський суд Києва відмовив прокуратурі у задоволені позовних вимог. Станом на 03.06.2020, рішення суду оскаржується в апеляційному порядку. Представники забудовника BudСapital, ситуацію не коментують.

Детальніше про ці та інші невідповідності, та чим вони загрожують інвесторам житлового комплексу Вежа на Ломоносова – читайте на сторінці ЖК, в розділі Документи.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом