Постраждалі інвестори Аркади збираються сьогодні перекрити Хрещатик

У понеділок, 30 листопада, в Києві на масштабну акцію протесту вийшли вкладники банку "Аркада", знову вимагаючи від влади вирішити питання з недобудованими житловими комплексами.

Вранці інвестори влаштували автомітинг біля резиденції глави держави в Кончі-Заспі. Потім вирушили до Київського міської держадміністрації. З 10:00 мітингувальники проводять масштабну акцію на Банковій біля Офісу президента. Також після години дня вони планують повністю перекрити Хрещатик.

Як повідомляють інвестори, таким чином вони хочуть нагадати президенту України про необхідність вплинути на місцеву владу та органи виконавчої влади для вирішення питання призначення нового забудовника і надання гарантій інвесторам щодо завершення будівництва без доплат з боку потерпілих людей.

Також мітингувальники хочуть нагадати меру Києва Віталію Кличку, що сьогодні мають оголосити результати аудиту недобудованих будинків Аркади, а також призначити нового забудовника та знайти нові джерела фінансування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 15 жовтня Кличко заявляв, що алгоритм добудови проблемних об'єктів Аркади буде визначено після того, як Київміськбуд проведе їх аудит.

В "Об'єднанні інвесторів банку Аркада" заявили, що на добудову заморожених ЖК необхідно близько 7 млрд гривень, при цьому сума чистого дефіциту – на сьогодні не менше 4,5 млрд грн. У свою чергу в Київміськбуду підкреслили, що про будь-які суми говорити рано, поки аудит не закінчений.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом