Огляд роботи ДАБІ за тиждень: скільки дозволів і відмов видала інспекція

В останній тиждень жовтня Держархбудінспекції вистачало роботи, про що свідчить кількість наданих як позитивних, так і негативних рішень для забудовників. За традицією, команда НЕРУХОМІ простежила, як виконувала дозвільну функцію ДАБІ минулого тижня.

Надаємо список ЖК (СС3), яким надали дозволи та відмови на будівництво, які були введені в експлуатацію і у яких це не вийшло зробити.

Кому пощастило минулого тижня отримати дозвіл:

КП "Житлоінвестбуд-УКБ" на будівництво житлового комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури, в тому числі для учасників антитерористичної операції на сході України на проспекті Відрадному, 42 у Солом'янському районі Києва. Продажі ще не почалися, відома тільки висотність комплексу у 20-25 поверхів, проєкт поки відсутній на сайті замовника.

ЖК Life Story від LEV Development за адресою: Київ, вулиця Метрологічна 13, 13-А, 15, 15-А. Замовник - ТОВ "Екзітос ЛТД", Генеральний підрядник - ТОВ "Девелопмент-Сіті". Що характерно, тут передбачається будівництво шістнадцятиповерхового житлового будинку на присадибній ділянці. Відомо, що в серпні і вересні цього року ДАБІ видавала відмови у видачі дозволу у зв'язку з порушенням ДБН при проектуванні, невідповідності цільовим призначенням земельної ділянки та підвищенням щільності для житлової забудови. Однак, цього разу працівники ДАБІ "не помітили" будь-яких порушень, в тому числі порушення щодо цільового призначення земельної ділянки.

Кому не пощастило отримати дозвіл:

Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України на будівництво житлового комплексу для військовослужбовців та членів їх сімей з об'єктами обслуговування населення за адресою: вул. Михайла Максимовича, 3 у Голосіївському районі Києва. Комплекс, який отримав відмову, знаходиться біля ділянки, де має здійснюватися будівництво ЖК Art House - одного з найбільш проблемних комплексів Укрбуду. Чи має відношення спроба Міноборони отримати дозвіл до ЖК Art House, встановити не вдалося.

ТОВ "Будінорм" на будівництво ЖК Egoist Residence за адресою вул. Мечникова, 7-Б у Печерському районі Києва. Зазначений комплекс має багаторічну історію, тільки в цьому році отримано 5 відмов у видачі дозвільних документів. Серед підстав для останньої відмови: закінчення терміну дії містобудів і терміну дії договору оренди земельної ділянки, та інші грубі порушення. Однак, замовник будівництва все ще сподівається отримати дозвіл.

ЖБК "Новобудова-2" на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Покришкіна, 8В у Вінниці (скандально відомий ЖК Європейський квартал).

ТОВ "ВВС-БУД" на будівництво житлового кварталу за адресою: вул. Глибока, 19 у місті Тернопіль. Замовник намагається отримати дозвіл протягом 2020 року, підстав для відмови стає все менше, і дуже ймовірно, що наступна спроба може бути успішною.

Ввели в експлуатацію:

ЖК Одеський Бульвар від Атлант, який розташований в с. Новосілки Київської області.

Прийнято в експлуатацію житловий будинок №3 з вбудованими приміщеннями (III черга будівництва, 10-12 пусковий комплекс). Перші два будинки ЖК були прийняті в 2018-2019 році. Будівництво комплексу триває.

ЖК Баронівський від Комбінату виробничих підприємств за адресою вул. Кременчуцька, 54б в селі Розсошенці Полтавського району Полтавської області. У Реєстрі будівельної діяльності зареєстровані також дві "дивні" відмови без вказівки об'єкта, місця розташування і підстав для прийняття негативного рішення щодо введення в експлуатацію.

Отримав відмову Термогальванічний завод, який є замовником будівництва ЖК Нивки-Парк за адресою: просп. Перемоги, 67 у Святошинському районі від Інтергал-Буд.

ТОВ "МБС-Укрінвест" і ТОВ "Будівельна Компанія" Основа-С ". Зазначені юридичні особи є замовниками будівництва ЖК Orange City від Geos. Будується уздовж Лисогірського спуску, навпаки групи будівель №26-А у Голосіївському районі Києва.

Також ДАБІ було зареєстровано повідомлення про початок підготовчих робіт (документ не дає право на виконання будівельних робіт, а лише включає роботи з підготовки земельної ділянки для будівництва) на нове будівництво двохсекційного багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Соборна, 149а, 149, 145, 147, 147. в Ірпені Київської області, замовник - ТОВ "Комфорт Білдінг Груп" (Comfort Life).

Як пройде перший тиждень листопада для ДАБІ, хто зможе отримати право виконувати будівельні роботи, а хто піде усувати недоліки в проєкті, кому пощастить ввести в експлуатацію з першого разу, а кому знадобиться час для закінчення всіх проєктних рішень - стежте в нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом