Офіс Аркади знову заарештували

Голосіївський районний суд Києва заарештував головний офіс банку "Аркада", який розташований на вулиці Ольгинській, 3а.

Як повідомляє Finbalance, таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури. Крім самої будівлі заарештували також і земельну ділянку площею 0,5 га.

Правоохоронні органи під час слідства з'ясували, що колишній глава правління банку Костянтин Паливода разом зі спільниками завдав майнової шкоди на 50 млн гривень.

Як зазначається, відповідні кошти були перераховані за векселі ТОВ "Фінробінс" на ТОВ "Будметконструкція" і за векселі на рахунку ТОВ "Прима Торгпостач" і ТОВ "Інвест Системз". Всі пред'явлені до платежу векселя є простроченими. Правоохоронці пов'язують ТОВ "Будметконструкція", ТОВ "Прима Торгпостач" і ТОВ "Інвест Системз" з Паливодою і банком "Аркада".

У матеріалах судової справи також йдеься, що раніше ліквідатор Аркади подавав клопотання про арешт згаданого нерухомого майна як основного активу банку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, офіс Аркади раніше вже був заарештований за клопотанням Фонду гарантування вкладів фізосіб. ФГВФО хотів оскаржити угоди ТОВ "Будеволюція", Олега Неліна і Тараса Бурдейного, оскільки саме вони, на думку фонду, призвели до банкрутства банку. Проте в перший раз арешт відмінив Печерський райсуд.

У держреєстрі прав власником будівлі банку і ділянки під ним значиться Олег Нелін, який згодом передав цю нерухомість в іпотеку для Тараса Бурдейного. І Бурдейного, і Неліна пов'язують з компанією Burisma Group, що належить колишньому міністру екології Миколі Злочевському, який працював при Януковичі.

Як відомо, Національний банк визнав Аркаду неплатоспроможною 25 серпня 2020 року у зв'язку з порушенням норми щодо капіталізації. 26 серпня у фінустанову ввели тимчасову адміністрацію. 4 березня мав відбутися аукціон з продажу офісу Аркади, але цього зробити не вдалося.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом