ЖК DOCK32: історія будівництва на місці фантомної будівлі

Будівництво ЖК DOCK32 на Рибальському півострові в Оболонському районі Києва велося з великими порушеннями всупереч Генплану та детального плану територій.

Як повідомляється у групі "Життя Оболонського району", щодо незаконного будівництва житлового комплексу від забудовника Ковальська велося розслідування з 2015 року. У розслідуванні нагадується, що земельну ділянку на просп. Бандери, 32 в Оболонському районі Київрада передала ЗАТ "Ремдизель" для будівництва та експлуатації виробничо-складських приміщень, ангарів та гаражів, що виносяться з території заводу у зв'язку з будівництвом Подільського мостового переходу. Відповідно у 2007 році було укладено договір оренди.

У 2013 році між ПрАТ "Ремдизель" (є правонаступником ЗАТ "Ремдизель") та ТОВ "Сітікомфортгруп" укладено договір суборенди цієї ділянки без зміни цільового призначення.

У 2014 році Київрада передала цю ділянку компанії "Вісенс Хаус", яка пов'язана із забудовником Ковальська для будівництва, експлуатації та обслуговування офісного, торговельного, адміністративного комплексу з об'єктами громадського призначення та паркінгом. Підставою для цього послужив договір купівлі-продажу адміністративної будівлі між ТОВ "Вінсенс Хаус" та ТОВ "Сітікомфортгруп" на проспекті Бандери, 32.

Але варто наголосити, що адміністративної будівлі в природі не існувало на цій ділянці. "Посадові особи ТОВ "Сітікофортгруп" та ТОВ "Вінсенс Хаус" внесли в офіційні документи свідомо неправдиві відомості, які надалі подали до Київради для відведення в користування зазначеної ділянки, а корупційна Київрада все погодила", - йдеться у розслідуванні.

Так, фактичним користувачем земельної ділянки до грудня 2014 року виступало ПрАТ "Ремдизель". Посадовці фірми категорично заперечували факт будь-якого будівництва на вказаній земельній ділянці. Підтвердженням цього є архівні супутникові фотографії ділянки за період 2011-2014 років, на яких відсутні будь-які будівлі та споруди. Також ТОВ "Сітікомфортгруп" не зверталося до держорганів для отримання містобудівних дозволів.

Таким чином, були внесені в офіційні документи свідомо неправдиві відомості, що стали підставою для виділення Київрадою вказаної земельної ділянки у користування компанії "Вісенс Хаус" з подальшим будівництвом ЖК DOCK32.

У 2019 році суддя Оболонського райсуду розглянув клопотання прокурора про надання тимчасового доступу до документів з кримінального провадження 2015 року та задовольнив його.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, ЖК DOCK32 від Ковальська на просп. Степана Бандери, 32д в Оболонському районі Києва Держінспекція архітектури та містобудування прийняла в експлуатацію у лютому цього року. Затримка становила один квартал. Що характерно, ще у січні забудовник намагався ввести об'єкт в експлуатацію, проте отримав відмову. Підставою послужила ціла низка зауважень. Серед яких було і "перевищення вимог щодо припустимої висотності об'єкта, встановленої Містобудівними вимогами та обмеженнями". Існують великі сумніви, що забудовник виправив усі зауваження належним чином упродовж одного місяця.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом