Забудовник ЖК Pusha House знову будує 12-поверхівку, незважаючи на обіцянки

Забудовник KyivBudDevelopment (KBD.estate), який зводить ЖК Pusha House у Києві на вулиці Федора Максименка, 7а, порушив обіцянку не будувати комплекс вище за сім поверхів і знову хоче реалізувати проэкт висотою до 12 поверхів.

Як повідомляється в пабліку "Життя Оболонського району", забудовнику столична влада продовжила термін оренди ділянки з 2019 року на п'ять років. При цьому, як зазначається, є значні порушення містобудів, проєктної документації. За Генпланом це земля садибної забудови, тут будувати вище за чотири поверхи взагалі не можна.

"Ціна за квадрат зараз у аферистів $1660, а прибуток від додаткових поверхів обчислюється парою мільйонів доларів, при цьому буде завдано величезної шкоди екології унікального курорту Пуща-Водиця", – йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначається, керуючий партнер KBD.estate Євген Леськів раніше запевняв громадськість, що будинки в ЖК Pusha House будуть не вищими за сім поверхів. Сьогодні вже будується тут восьмий поверх

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у 2012 році будинок збиралися зводити заввишки у 12 поверхів. Проте згодом поверховість знизили до 7. Водночас загальна площа будинку збільшилась у 2 рази. Як стало відомо нещодавно, забудовник знову вирішив будувати 12 поверхів.

Про початок будівництва житлового комплексу бізнес-класу в Облонському районі столиці було заявлено ще у 2012 році за допомогою реєстрації декларації. У ній було зазначено 2 замовники – ПП "ІНТЕКО" та ТОВ "ЕНЕРГІЯ", при тому, що право на користування землею було лише у ПП "ІНТЕКО". Зараз ТОВ "ЕНЕРГІЯ" – банкрут. Фірма з 2018 року перебуває у процесі припинення діяльності.

Більш детально з документами по цьому ЖК можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

143

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом