Які житлові комплекси у Києві залишилися без тепла

У Києві ціла низка житлових комплексів залишаються без опалення через відсутність договорів на постачання природного газу на автономні котельні. Про це повідомили на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Як пояснили у мерії, ЖК обслуговують приватні компанії, і власники та оператори котелень досі не уклали необхідні угоди з "Нафтогазом", а крім того, накопичилися борги за спожитий газ.

Як наголосили в міськадміністрації, свідоме недбале ставлення власників котелень або компаній, які здійснюють управління теплоджерелами, також призводить до накопичення заборгованості за спожитий у попередні періоди газ. Враховуючи ці фактори, найбільш ефективним та дієвим вирішенням цієї критичної ситуації є самоорганізація будинкової громади, яку влада готова підтримувати та супроводжувати у межах повноважень.

"У результаті сьогодні десятки сімей, у тому числі з маленькими дітьми, змушені проживати у будинках без тепла. Також є ризик підвищеного навантаження на електромережі, адже люди обігрівають кімнати електроприладами", - зазначили у КМДА.

Як уточнили в мерії, проблеми з опаленням виникли у наступних житлових комплексів:

  • ЖК Дипломат Хол на вулиці Жилянській 59. ОСББ досі не уклало договір на постачання газу.
  • ЖК Alter Ego у Лабораторному провулку 7 (девелопер GEOS). Комерційна компанія відмовилася обслуговувати котельню: обслуговуючи чотири будинки, не поділила борг між ними і не уклала договір на постачання газу.
  • ЖК Крістер град на вулиці Сергія Данченка 28, 28а, 28б, 30, 32, 32а, 32-Б, 34, 34а (девелопер ДБК-Житлобуд).
  • ЖК Медовий у Кадетському Гаї 8, 10, 12 (Київміськбуд).
  • ЖК Friendly House по вулиці Андрія Аболмасова 4, 4а (Укрбуд/Київміськбуд). Сім котелень трьох перелічених вище комплексів обслуговувала комерційна компанія, яка минулої зими отримувала газ за цінами "постачальника останньої надії", що майже в 10 разів більше, ніж для населення. До кінця сезону утворився великий борг. У КМДА зазначають, що котельні у жахливому стані, в однієї пошкоджено майже всі димарі.
  • ЖК Вудсторія по вулиці Миколи Вінграновського 2 та Бориса Антоненка-Давидовича 1 (девелопер Perfect Group). Проти компанії, яка обслуговувала котельні, порушено кримінальне провадження. Минулої зими газ споживали без договору з Київгазом та Нафтогазом.
  • ЖК на вулиці Алматинській 109 (Київміськбуд). ОСББ переймає на себе право управління котельнею, досі не укладено договір на постачання газу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Харкові 21 лютого ввели в експлуатацію проблемний житловий комплекс Воробйови гори на Полях-1, у якому вже жили люди, при цьому в них не було тепла, гарячої води та світла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

367

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом