В Інтергал-Буда може зірватися масштабна забудова Оболоні

У Київраді зареєстрували проект рішення, яким пропонується відмовити компанії "Харон-Вестоіл" у продовженні договору оренди земельної ділянки на вулиці Петра Калнишевського, 2

Про це написав юрист Олександр Кучерявий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, документ подали депутати Владислав Трубіцин, Андрій Вітренко, Євгенія Кулеба, Євген Кузьменко, Вікторія Бурдукова, Олена Говорова, Георгій Зантарая, Микола Конопелько, Михайло Присяжнюк.

Якщо проєкт рішення ухвалить Київрада, це означатиме, що будівництво п'яти висоток по 25 поверхів на місці торгового центру "Полярний" буде неможливим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, компанія "Харон-Вестоіл" була заснована майже 15 років тому. Зазначається також, що вона входить до групи "Інтергал-Буд" Володимира Зубика. Майбутній ЖК на Калнишевського, 2 – це п'ята черга проєкту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд. Перші три черги були введені в експлуатацію до 2019 року і лише у серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 та 5 черги, які будуть реалізовані як окремий комплекс.

Для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок залишається лише близько 3 га земельної ділянки. Таким чином площа забудови становитиме 53,3%, що майже вдвічі перевищить усі допустимі будівельні норми.

Попри протести місцевих жителів, забудовник приступив зсередини до розбору торгового центру, не торкнувшись лише його невеликої частини, де знаходиться супермаркет "Сільпо". При цьому, як зауважили кияни, забудовник виявляє активність навіть у воєнний час .

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

261

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом