У Київміськбуді прокоментували невдоволення інвесторів

Київміськбуду для завершення будівництва на всіх об'єктах, прийнятих у спадок від Урбуда, не вистачає 1,7 млрд гривень.

Про це повідомили у пресслужбі КМБ, коментуючи численні петиції на сайті Київради від обурених інвесторів.

"Загалом на всіх об'єктах Укрбуду станом на 01.02.2023 Київміськбудом було виконано будівельно-монтажних робіт на загальну суму 3,5 млрд грн. При цьому надходження з продажу нерухомості та ФФБ склали приблизно 2,7 млрд грн. Для повного завершення всіх проєктів Укрбуду з урахуванням динаміки зростання вартості будівельних матеріалів та енергоносіїв не вистачає 1,7 млрд грн", - повідомили у компанії забудовника.

Тут наголосили, що сьогодні головні зусилля спрямовані на завершення будівельних робіт у майже готових комплексах. Загалом за торішніми підсумками вдалося здати в експлуатацію чотири паркінги на 617 машиномісць та три комплекси: ЖК Райдужний, ЖК Гвардійський і першу чергу ЖК Оберіг-2.

Через осінні обстріли по об'єктах критичної інфраструктури у забудовника виникли проблеми з подачею електроенергії на об'єкти, через що на цей період КМБ змушений був призупинити будівництво.

"Справа в тому, що більшість видів робіт потребують прогнозованого та тривалого живлення. Наприклад, лиття монолітного каркасу має проводитися із застосуванням механізмів, що працюють від електрики. Крім того, інвестори перестали платити кошти за квадратні метри, придбані на умовах договорів розстрочки, і взагалі купувати нове житло. Все це призвело до зупинки будівництва", - поскаржились у компанії.

Київміськбуд звернувся до КМДА з проханням виділити 1 млрд грн, необхідний на добудову житлових комплексів. Після отримання цих коштів будівництво буде відновлено у повному обсязі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше до влади Києва звернулися інвестори ЖК Урлівський та ЖК Медовий-2. Вони просять представників влади вплинути на Київміськбуд, який не вводить будинки в експлуатацію, попри свої обіцянки. Також ініціативна група інвесторів Укрбуду звернулася до Київради з проханням проконтролювати роботу КМБ (який взяв на баланс проблемні об'єкти Укрбуду) та підтримати будівництво незавершених житлових комплексів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом