Столичний суд повернув техніку на будівельний майданчик ЖК Альтаїр-3 в Одесі

Печерський райсуд Києва зняв арешт з будівельної техніки компанії "Будова", яку вилучили у лютому з будмайданчика на вулиці Жаботинського, 54а в Одесі, де зводиться ЖК Альтаїр-3.

Як повідомив "Монітор", суддя також порахував, що арешт техніки є прямим втручанням у господарську діяльність будівельної компанії. Адже за словами забудовника, через арешт техніки будівництво житлового комплексу повністю паралізовано, а сама компанія несе багатотисячні збитки.

Замовником будівництва на цій ділянці виступає прокуратура, яка уклала з компанією "Будова" у 2016 році два договори про пайову участь у будівництві.

Разом з тим, варто зазначити, що ЖК будують на незаконних підставах на захопленій землі з безліччю порушень. Крім того, що ДАБІ України не видавала прокуратурі, як замовнику робіт, дозвіл на будівництво, так ще забудовник замість максимальних 16 поверхів побудував 24 поверху.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельна компанія "Будова" не раз зверталася протягом 2018-19 рр до ДАБІ, намагаючись отримати дозвіл на будівництво. Але інспекція кожного разу відмовляла забудовнику через виявлені порушення та неповний обсяг поданих документів. І тим не менше, не дивлячись на це вже майже всі будинки в комплексі побудовані.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом