Скандальне будівництво Інтергал-Буда на Оболоні: Кличко підтримав петицію

Мер Києва Віталій Кличко підтримав петицію "Проти зносу ТЦ "Полярний" на Мінському масиві та будівництва замість нього п'яти житлових висоток.

Про це повідомив депутат Київради Владислав Трубіцин на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться у документі, очільник міста відповів на депутатське звернення, а також відправив на розгляд комісії з перевірки інформації щодо об'єктів будівництва, які спричинили громадський резонанс на території Києва.

Раніше НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України повідомляли, що мешканці Мінського масиву створили петицію проти будівництва п'яти нових висоток на місці торгового центру "Полярний" на вулиці Петра Калнишевського.

У петиції йшлося про перенасиченість мікрорайону, що вже призвело до проблем із паркуванням. Нове ж будівництво тут остаточно вб'є всю інфраструктуру. Нові будинки підключатимуть до старих комунікацій, які не справляються і так із нинішнім навантаженням. Тутешні школи та дитячі садки – найбільш завантажені в Оболонському районі, і сотні нових дітей просто не влізуть до існуючих навчальних закладів, а будівництво нових не передбачено.

Будівництво нових будинків замість ТЦ "Полярний" – це п'ята черга проєкту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд. Перші три черги були введені в експлуатацію до 2019 року і лише у серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 та 5 черги, які будуть реалізовані як окремий комплекс. Для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок залишається лише близько 3 га земельної ділянки. Таким чином площа забудови становитиме 53,3%, що майже вдвічі перевищить усі допустимі будівельні норми.

Всупереч протестам місцевих жителів, забудовник до війни таки приступив зсередини до демонтажу торговельного центру, не торкнувшись лише його невеликої частини, де знаходиться супермаркет "Сільпо".

Мешканці ЖК Яскравий обурені, коли вони купували квартири, у відділі продажу їм обіцяли, що торговий центр функціонуватиме, тепер із будівництвом нових будинків люди впевнені, що якість життя їх набагато погіршиться.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом