Ще один суд відмовився скасовувати містобуди, видані ЖК Лідерсовський в Одесі

Одеський окружний адміністративний суд відмовився скасовувати видані міською владою містобуди для будівництва ЖК Лідерсовський на Лидерсовському бульварі, 7, 9.

Як повідомляє Монітор, відповідне рішення було прийнято під час засідання, що відбулося 11 березня.

Так, в позові йшлося про те, що згідно з генпланом, на цій ділянці не можна будувати готель зі спортивним клубом. Однак позивач не врахував, що якраз такого виду споруди на цій ділянці і дозволені. Але проблема в тому, що забудовник ОдесаБуд під виглядом готелю будує тут житловий комплекс, а це вже суперечить нормам і є підставою для скасування МУО.

Крім того, згідно з виданими містобудами, порушена гранично-допустима висотність: замість семиповерхового будинку тут зведуть восьмиповерхівку. Замовниками будівництва виступають фірми "Спорт-Сервіс" і "Лідер-Парк". Всі вони пов'язані з депутатом Одеської міськради Андрієм Кисловський.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Приморський райсуд Одеси дозволив вести будівництво ЖК Лідерсівський, повністю відмовивши в задоволенні клопотання.

Тим часом, ДАБК 11 лютого відмовився видати дозвіл на будівництво ЖК. Перш за все, будівельна компанія мала подати звернення не до ДАБК Одеси, а до ДАБІ України, оскільки житловий комплекс відноситься до класу наслідків СС3. В майбутньому ЖК Лідерсовський буде проживати понад 500 осіб, тому будівля відноситься до третього класу наслідків.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом