Протести з пострілами: мешканці ЖК Бережанський перекрили вулицю в Києві

У Києві мешканці ЖК Бережанський влаштували акцію протесту та перекрили вулицю Автозаводську в Оболонському районі.

Як повідомляють столичні Телеграм-канали, кияни протестували проти відключення їхнього житлового комплексу від електрики, яке виникло через борги забудовника перед енергопостачальною компанією ДТЕК. Варто наголосити, що у мешканців комунальні зручності, включаючи опалення та обладнання кухонь, повністю залежить від електрики.

Акція протесту відбулася увечері у понеділок, 26 грудня. Зазначається, що під час її невідомі зробили кілька пострілів зі зброї. Про постраждалих не повідомляється, правоохоронці нібито вже затримали стрільців, їхні особи з'ясовуються.

Пізніше стало відомо, що вночі у ЖК Бережанський повернули подачу електроенергії після оформлення всіх заяв до поліції. Тепер там аварійні та екстрені відключення, як і у всіх.

ЖК Бережанський розташований по вулиці Бережанській, 15. Будувала комплекс компанія Галжитлобуд. Забудовник ввів комплекс в експлуатацію за тиждень перед припиненням функціонування Держархбудінспекції. За п'ять місяців до цього ДАБІ відмовлялася видавати забудовнику сертифікат готовності, оскільки не було представлено актів випробування обладнання, інженерних систем, мереж та обладнання. На об'єкті були не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтовано та не випробувано обладнання, що впливає на експлуатацію будівлі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, нещодавно мешканці ЖК Рідне місто також вийшли з акціями протесту, оскільки забудовник здав будинок в експлуатацію, при цьому він досі був підключений до комунікацій за тимчасовою схемою. Кияни перекрили рух трамваїв у Солом'янському районі столиці. Вони кажуть, що у ЖК немає централізованого опалення, гарячої води, а за світло змушені платити за промисловими тарифами.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

287

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом