Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 29 травня по 4 червня

8 хв

Експерти НЕРУХОМІ продовжують повністю відслідковувати Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі перелік виданих документів. 

Команда нашого порталу пильнує за ринком житла, за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.  Тож, хто отримав дозволи з 29 травня по 4 червня, а хто ні – читайте у нашому свіжому огляді.

Житлова нерухомість

Об'єкти, на які видано дозволи на виконання будівельних робіт

Львівська область 

ЖК на вулиці Будівельній, 1а у місті Яворів, замовник ТОВ  "ВАРІАНТ-ЗАХІД". Передбачається нове будівництво  восьмиоверхового (+ технічний) багатоквартирного житлового будинку на 63 квартири з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом.

ЖК вул. Стуса/вул. Данилишиних у Трускавці, замовник: ТОВ "Олвер". Передбачається дев’ятиповерховий багатоквартирний житловий будинок з громадськими приміщеннями спортивно-оздоровчого призначення. Загальна кількість квартир 33  та 18 паркомісць на території відкритої автостоянки.

Черкаси 

ЖК Олімп на вул. Сумгаїтській, 15. Проєктом передбачено будівництво багатоквартирного десятиповерхового будинку 64 квартир, На першому поверсі передбачено розміщення вбудованих приміщень громадського призначення (офісні приміщення), які мають окремі входи. На території ЖК Олімп передбачено будівництво автостоянки закритого типу (гаражів). Забудовником застосовна стандартна схема для забезпечення мешканців місцями для паркування автомобілів (ще 50 машиномісць).  Передбачено використання існуючих автостоянок  на відстані від житлового будинку (700 м) по вул. Сумгаїтській. 

Харків

Продовження будівництва ЖК Авіаційний від Трест Житлобуд-1 на вул. Авіаційній, 39а у Харкові. Проєктом передбачається будівництво п'ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Передбачено підземний гараж на 12 машиномісць.

Ужгород

ЖК на вул. Минайській, 16, замовник ПП ФІРМА "КАРПАТИ-УКР". Проєктом передбачено розміщення дев'ятиповерхового багатофункціонального комплексу з апартаментами, житловими квартирами й вбудованими приміщеннями комерційного призначення. На 2-5 поверхах розташовуються апартаменти. На 6-9 поверхах розташовуються житлові квартири.

Волинська область

ЖК на вул. Грушевського,14б у Нововолинську Володимир-Волинського району, замовник ОК "ЖБК "НОВОВОЛИНСЬК". Проєктований житловий будинок двосекційний, чотириповерховий на 14 квартир  з вбудованими приміщеннями для зберігання легкових автомобілів. На першому поверсі будинку розміщені приміщення для зберігання автомобілів. Генпланом передбачено влаштування дитячого майданчика, майданчиків для відпочинку дорослого населення та занять фізкультурою, велопарковки  та автостоянки на 7 машиномісць.

Луцьк

ЖК Атлант (VІІ черга – житловий будинок №12) вул. Рівненська, 25. Проєктом виділені X черг будівництва. На ділянці планується будівництво дванадцятиповерхового багатоквартирного житлового будинку №12 (VІІ черга) на 96 квартир. В будинку передбачаються: цокольний поверх з коморами й технічними приміщеннями та дванадцять житлових поверхів з кількістю вісім квартир на поверсі. Замовник: ТОВ "КРИСТАЛ ЖИТЛО ІНВЕСТ" згадувався в розслідуваннях.

Об'єкти, в будівництві яким відмовили

ЖК на вул. Озерній, 3  від Форум-Житлобуд в селі Новосілки Києво-Святошинського району Київської області.

Підстава для відмови ДІАМ: замовником (його уповноваженою особою) не подано узгодження місця розташування і висоти об’єктів на приаеродромній території та об’єктів з КП МА "Київ"(Жуляни), "Украерорух", Державною авіаційною службою України; кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду не відповідає класу наслідків об’єкта будівництва (для інженерів з технічного нагляду, що отримали кваліфікаційний сертифікат до 1 січня 2016 року, застосовується  з 1 січня 2022 року відповідність класу наслідків лише СС1).

ЖК Avalon Flex від Avalon Inc на вул. Топольній, 4 у Львові зі знесенням існуючих споруд (дві черги будівництва).

Підстава для відмови ДІАМ: проєктну документацію розроблено з порушення вимог містобудівних умов та обмежень;  в проєктній документації не позначено мінімально допустимі відстані від об'єкта, що проєктується до червоних ліній;  відсутні посилання на чинні будівельні норми; проєктну документацію розроблено з порушенням ДБН; в проєктну документацію не завантажено документи, що підтверджують відсутність необхідності в технічних умовах;  проєктна документація завантажена в ЄДЕССБ не повною мірою (встановлено помилки при автоматичній перевірці); договір генерального підряду завантажений в ЄДЕССБ із зауваженнями (встановлено помилки при автоматичній перевірці).

ЖК Сафрон на вул. Карпенка-Карого, 7а у Луцьку Волинської області (I черга), замовник фізична особа. Відмова відділу ДАБК виконкому Луцької міської ради.
 
Підстави для відмови місцевого відділу ДАБК: некоректно виконано генеральний план: відсутні показники в "Експлуатації будівель та споруд"; зона для занять фізкультурою знаходиться за межами ділянки.

ЖК по вул. Марії Башкирцевої, 22 у Полтаві. Заява на отримання дозволу подана двома замовниками: ТОВ "МАКРОЕКОБУД" та ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 3052 НАЦГВАРДІЇ УКРАЇНИ.

Підстава для відмови ДІАМ: подана на розгляд проєктна документація на об’єкт будівництва не скоригована відповідно до чинних ДБН в частині підвищення вимог нормативів з питань створення умов для безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю; основні положення розроблено з урахуванням вимог ДБН В.2.2-17:2006, що втратив чинність; подання заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт ТОВ "МАКРОЕКОБУД", яке не є замовником будівництва згідно з Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності" (землекористувачем або власником).

Прийнято до експлуатації

Київ

ЖК LIKO-GRAD Perfect Town від Ліко-Холдінг на вул. Онуфрія Трутенка, 32 у Солом'янському та Голосіївському районах Києва. Затримка у прийнятті до експлуатації будинку № 3 складає 3 роки. 

ЖК Варшавський 2 від Stolitsa Group на вул. Маршала Гречка та просп. Правди у Подільському районі  Києва (VII черга: 2 п.к.). Затримка у прийнятті – 3 квартали. 

Львів та область

ЖК Avalon Yard від Avalon Inc на вул. Замарстинівській, 76 з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним гаражем. ДІАМ надано 2 сертифікати прийнятті до експлуатаці їсекції №  1 та № 2. Затримка складає 1 рік. 

ЖК R2 Residence від Макроекобуд на вул. Роксоляни, 2 у Львові (VI черга).

ЖК Сонцебуд від СБ ГРУП (ІІІ черга будівництва). Затримка у прийнятті до експлуатації секції № 3 – 1 рік. 

Харків

ЖК Оазис від Трест Житлобуд-1 на вул. Героїв Праці, 1 у Харкові (1 п.к. ТП № 8).

Черкаси 

ЖК City Park від Аргіліт на розі вул. Козацької та вул. Героїв Дніпра у Черкасах (III черга).

ЖК Diamond Hall на вул. Гоголя, 320 у Черкасах. ЖК прийнято до експлуатації з затримкою в 1 рік. 

Чернівці

Таунхауси Emerald від БК Водограй на вул. Горіхівська,25 у Чернівцях. Сертифікат видано Інспекцією ДАБК виконкому Чернівецької міськради блоки №№ 1-8. Таунхауси Emerald  збудовані на підставі дозволу на виконання будівельних робіт (СС2), а не повідомлень поданих на підставі будівельних паспортів, на землях для будівництва  багатоквартирного житлового будинку (02.10). Це один з небагатьох  комплексів таунахаусів спорудження яких реалізовано відповідно до норм законодавства.

Хмельницький та область

ЖК Озерний 2020 від Комунбуд на вул. Кармелюка,3в у Хмельницькому (VІ черга).

ЖК Райдужний на  вул. Веліканова, 2б у Кам'янець-Подільському, замовник ОК "ЖБК "РАЙДУЖНИЙ". Затримка у прийнятті до експлуатації – 3 роки. 

Закарпатська область

ЖК Щасливий від Новий Львів на вул. Возз’єднання, 23 в Ужгороді. Житловий будинок № 2 прийнято з затримкою в 1 рік. 

ЖК City Line від Корпорація новобудов Ужгород на вул. Капушанська, 168а, в Ужгороді. Затримка у прийнятті – 3 квартали. 

Об'єкти з відмовами у прийняті до експлуатації

Київська область

ЖК Європейка від BD Holding на вул. Соборна 103/19 у селі Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Підстави для відмови ДІАМ: у дозволі на виконання будівельних робіт та МУО зазначені відомості щодо земельної ділянки з к/н 3222486200:03:010:5321, у заяві на отриманні сертифіката - 3222486200:03:010:5525.

Одеська область

ЖК Теплый дом Plus від Основа Девелопмент в селі Крижанівка.

Підстави для відмови ДІАМ: не в повному обсязі надано проєктну документацію, що унеможливлює об’єктивне визначення проєктних рішень.

Львівська область

ЖК Вілла Зубра від ВБС Естейт на вул. Лісна,51а в селі Зубра Пустомитівського району.

Підстава для відмови ДІАМ: не встановлений сепаратор нафтопродуктів; не завершені роботи з монтажу та підключення протипожежної насосної, ТП; відсутнє підключення будинку до ТП та відсутній загальний лічильник обліку електроенергії;  не в повному обсязі виконано роботи з влаштування доступності для маломобільних груп населення; відсутні радіатори; відсутні підʼїзди шляхи до будинку, вхідна група до квартир на рівні першого поверху зі східної сторони будинку на приквартирні ділянки відповідно до проєкту та техпаспорту;

Хмельницька область

Багатоквартирний житловий будинок на вул. Івана Мазепи, 47а у Кам'янці-Подільському,  замовник ТОВ "ЛІДЕР"

Підстава для відмови місцевого відділу ДАБК: не завершено виконання будівельних робіт з благоустрою території; не виконана декоративна штукатурка під'їзду з третього по десятий поверх; не влаштовані кнопки виклику ліфта з четвертого по дев'ятий поверхи.

Миколаївська область

ЖК Прем'єр Хаус від ІБК Парадіз на вул. Перша Слобідська, 30/1, 32 в Миколаєві.

Підстави для відмови ДІАМ: не влаштовані дворівневі квартири згідно з проєкту; прилади обліку електропостачання не змонтовані; відсутні поквартирні електричні котли; відсутні протипожежні відстійники балконів (лоджій); у квартирах не змонтовані сталеві панельні радіатори, відсутні електричні конвектори опалення в місцях загального користування та офісних приміщеннях; відсутній загальний лічильник холодної води; у вбудованих офісних приміщеннях відсутні УЗО і лічильники; насосна установка відсутня; не в повному обсязі виконані опоряджувальні роботи, роботи з влаштування благоустрою, роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю. Роботи з влаштування благоустрою, що виконані, не відповідають прийнятим проєктним рішенням; система блискавкозахисту не влаштована; не передбачені ніші в зовнішніх стінах для поливальних кранів.

Торгівельна нерухомість

Київ

ДІАМ надала відмову у видачі дозволу на будівництво  кемпінгу з закладом громадського обслуговування  на перетині Великої кільцевої дороги, вул. Міської та Гостомель­ського шосе в Оболонському районі. 

Підстави для відмови: наміри забудови об'єкта, код ДКБС 1230.1 Торгові центри, універмаги, магазини не відповідають цільовому призначенню земельної ділянки 07.01 Для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення; перевищено відсоток забудови земельної ділянки відповідно до містобудівних умов та обмежень.

Івано-Франківська область 

ДІАМ надала дозвіл на будівництво торгівельного центру на вул. Ринковій в Калуші.  Будівля торгового центру двоповерхова загальною площею 4.6255 тис. кв.м.

Виробнича нерухомість

Черкаська область

ДІАМ надала дозвіл на будівництво будівель та споруд асфальтобетонного заводу за 4,5 км від села Собківка Уманського району, замовник ТОВ "БДУ МУШ" 

Львівська область

Місцевий сектор ДАБК видав дозвіл на реконструкцію з добудовою виробничо-складського приміщення до будівлі виробничо-складських і офісних приміщень з будівництвом допоміжних споруд на вул. Львівська, 344 в Городку, замовник: ПП "ТЕКТУМ-БУД". Фактично передбачено виробничо-складське приміщення 3746 кв.м. прибудоване до існуючого корпусу підприємства.

Складська нерухомість

Київська область

ДІАМ надала дозвіл на будівництво складського комплексу на вул. Київська, 3к, 3д в селі Колонщина Макарівському районі (ІІ та ІІІ черга), замовник ТОВ "ЗЕНІТ-НІКА". Вказаний дозвіл було видано 26 травня 2023, проте опубліковано на порталі ЄДЕСББ після виходу минулого огляду документів в Реєстрі будівельної діяльності.  Проєктом передбачено будівництво трьох складських будівель, одна з яких прийнята в експлуатацію. Наразі, дозвіл видано на спорудження наступних двох складських будівель (загальна площа 28 тис. кв.м)

Хмельницька область

ДІАМ видала сертифікат про прийняття в експлуатацію елеваторного комплексу за адресою: Шепетівський район, Ленковецька сільська рада, замовник: ТОВ "Епіцентр К".

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

207

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом