Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 12 по 18 червня

4 хв

Черговий огляд нових об'єктів будівництва, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня: з 12 по 18 червня. 

Команда порталу повністю відслідковує Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі переліки виданих документів. Експерти НЕРУХОМІ стежать не тільки за ринком житла, а й за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості. 

Житлова нерухомість

Дозволи на будівництво

Київська область. ЖК Гранд Бурже від Linevich Group на бульварі Леоніда Бірюкова, 2а у Бучі. ДІАМ надала три дозволи на будівництво трьох корпусів у ЖК. Проєктом передбачено будівництво трьох двосекційних вісімнадцятиповерхових будинків. В корпусах 1 та 3 запроєктовано вбудовано-прибудовані офісні приміщення на першому поверсі. 

Львівська область. ЖК Центральний від Місто Комфорту на вул. Героїв УПА у місті Сокалі Червоноградського району (Будинок №2  на генплані). На початку червня ДІАМ надала дозвіл на будівництво будинку №1 в ЖК. На ділянці передбачається  будівництво восьмиповерхового  односекційного житлового будинку на 67 квартир. На першому поверсі розташовані п'ять приміщень громадського призначення

Івано-Франківськ. ЖК Ярко Центр від Ярковиця на вул. Сонячній, 56. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл трьом замовникам: ПП "ЄВРО ІФ", ОК "ЖБК "СОНЯЧНИЙ ЦЕНТР" та фізичній особі Яцишин Я.Б. Яцишин Я.Б. є засновником та бенефіціаром ОК "ЖБК "СОНЯЧНИЙ ЦЕНТР". За будівництвом стоять: член виконкому міської ради Ярослав Яцишин та депутат обласної ради Володимир Яцишин. Проєктом передбачено будівництво п'ятнадцятиповерхового багатофункціонального комплексу на 4 земельних ділянках  загальною площею 0,13 га. У складі комплексу: багатоквартирний житловий будинок, вбудований підземний паркінг на 29 машиномісць та офіси на  першому та другому поверхах. Житлові квартири передбачені з третього по п'ятнадцятий поверхи. 

Полтава. ЖК на вул. Марії Башкирцевої, 22. Замовник – військова частина 3052 Нацгвардії України, генпідрядник – ТОВ "МАКРОЕКОБУД". У червні військова частина та ТОВ "МАКРОЕКОБУД" двічі подавали спільну заяву на отримання дозволу. Проте, ДІАМ надавала відмову у зв'язку з тим, що останній не був землекористувачем земельної ділянки, а отже не міг виступати замовником  будівництва.   

Проєктом передбачено будівництво десятиповерхового, шестисекційного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення (офіси, магазини-бутіки) на першому поверсі. 

Відмова у дозволах на будівництво

Івано-Франківськ 

Місцевий орган ДАБК надав відмову у видачі дозволу на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими закладами громадського призначення на вул. Гетьмана Дорошенка, 28а, замовник – ТОВ "КОРУНД", генпідрядник – ТОВ  "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКЕ МПМК-4".

Підстави для відмови: невідповідність відомостей у генеральному плані проектній документації та експертному висновку. 

Місцевий орган ДАБК надав відмову у видачі дозволу на будівництва ЖК на вул. Хіміків/вул. Тролейбусна. Відмова надана на будівництво  багатоквартирного житлового будинку №11а (згідно генплану). Замовник – ГО "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА СПІЛКА УЧАСНИКІВ ТА ІНВАЛІДІВ АТО", генпідрядник – ТОВ  "БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНА ФІРМА "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКБУД".

Підстави для відмови: ТЕП  наведені у генеральному плані об'єкта будівництва та плані трас інженерних мереж, не відповідають відомостям, вказаним в експертизі.

Прийнято до експлуатації

Київ. ЖК OK'LAND від РІЕЛ на просп. Повітрофлотському, 56 у Солом’янському районі Києва. До експлуатації прийнято будинок №2 з затримкою два роки. 

Київська область. ЖК Scandia від БК Триумф на вул. Анатолія Луценка та вул. Маяковського в Броварах Київської області (І черга. 9-й п.к). В експлуатацію прийнято будинок D2 у Фінському кварталі ЖК. Затримка  – 3 квартали. 

Львівська область. ДІАМ видала сертифікат на об'єкт "Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Січових Стрільців, 2 у Золочеві, замовник - Навчальний центр Нацгвардії України (військова частина 3007).

Відмова у прийнятті до експлуатації

Львів. ЖК 5th Avenue від Креатор-Буд на вул. Городницькій, 47  (III черга будівництва). Відмова надана місцевим органом ДАБК. 

Підстави для відмови: технічна інвентаризація внесена не повною мірою у ЄДЕССБ. 

Івано-Франківськ. ЖК Family Plaza від blago на вул.Крайківського,1а (І черга 1 - 4 п.к).  Відмова надана місцевим органом ДАБК. 

Підстави для відмови: статус експертизи проєктної документації у ЄДЕССБ "не актуальна"; під час огляду об'єкта не надано проєкт організації будівництва, загальний журнал робіт, проєкт виконання робіт. 

Готельна нерухомість

Тернопіль. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації семиповерховий готель з басейном  на  вул. Замкова, 6а. Замовник - ТОВ  "АКВАТЕР", генпідрядник - ТОВ "КОНКРЕТБУД". Споруджується готель шляхом реконструкції будівлі кафе-бару "Назарія" під спортивно-оздоровчий комплекс.

Торгівельна нерухомість

Львівська область. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на реконструкцію нежитлової будівлі під торгово-офісний центр, на вул.Грушевського, 9а, корпус 1 у Дрогобичі. 

Підстави для відмови: відсутній повний пакет документів (документи на землю, додаток  до ліцензії, документи на будівлю, договір підряду та ін); паркувальні майданчики запроєктовано поза межами земельної ділянки

Виробнича нерухомість

Рівненська область. ДІАМ надала виробнику скла Verallia дозвіл на реконструкцію цеху  по виробництву скляної тари ємкістю 0,25-1,0 л, складу готової продукції, цеху склотари  на вул. Промисловій, 1 у селі Зоря. 

Складська нерухомість

Київська область. ДІАМ прийняла до експлуатації складський комплекс  на вул. Київській, 3к, 3д у  Макарівському районі в селі Колонщина  (ІІ черга, ІІІ черга), замовник – ТОВ "ЗЕНІТ-НІКА". Проєктом передбачено будівництво другої та третьої черги складського комплексу, який складається з трьох будівель, перша черга введена в експлуатацію. Загальна площа складського комплексу за виданим сертифікатом - 28 080 кв.м

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

230

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом