Огляд роботи ДІАМ за тиждень: тепер слідкуємо за дозволами не тільки у житловій нерухомості

3 хв

Експерти НЕРУХОМІ продовжують  щотижневий огляд документів ДІАМ. Але тепер окрім традиційної житлової наш портал буде слідкувати за дозволами, наданими у торгівельній та готельній нерухомості. 

Житлова нерухомість

Дозвіл надано
 
Львів

Дозвіл надано на будівництво будівель змішаного використання з вбудованими квартирами, торгово-офісними приміщеннями, апарт-готелем та дворівневим паркінгом  на вул. В. Липинського, 56 у м. Львові.

Замовник - ТОВ "АВТОСТАР ДЕВЕЛОП", генпідрядник - ТОВ "БК "ІНТЕР-БІЛДІНГ". 
ТОВ "БК "ІНТЕР-БІЛДІНГ"  будує низку ЖК девелопера Інтергал-Буд.  

Відмова у дозволі

Одеська область

ЖК Меридіан від Materik в селі Ліски Одеської області (1,2,3,4). Згідно З Реєстром будівельної діяльності сьома відмова. Забудовник реалізує продаж квартир без дозвільного документа 

Підстави для відмови: завдання на проєктування розроблено на 1 чергу; проєктна документація розроблена з порушенням вимог містобудівних умов та обмежень в частині гранично допустимої висотності будинку (згідно МУО гранично допустима висотність будинків 12-15 м, згідно з проєктною документацією – 17,6 м).

Прийнято в експлуатацію

Київ

ЖК Great від РІЕЛ пров. Заводський, 1, 1/2, 2, вул. Причальна, 1/5, 5 у Дарницькому районі м. Києва. В експлуатації прийнято житловий будинок №4 з підземним паркінгом.

Київська область

ЖК Sofia Nova від Мартинова, вул. Миру та вул. Приміська в с. Новосілки Київської області (16-та черга – житловий будинок по вул. Миру 14).

Харків

ЖК Павловський квартал від Житлобуд-2 по вул. Клочківській, 117 у м. Харкові (житлова секція №1 з вбудованими приміщеннями та житлова секція №2 з вбудованими приміщеннями та вбудованою ТП).

Житомирська область

ЖК Мрія на Покровській від CBP на вул. Рихліка Євгена 15.6.  у с. Оліївка Житомирської області (І черга  житловий будинок з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями). 

Відмова у прийнятті до експлуатації

Київська область

ЖМ Саванна Сіті від БЗБК в 5 мікрорайоні ІV житлового району в м.Бровари Київської області.

Підстави для відмови: у квартирах не встановлено кран для внутрішньоквартирного пожежогасіння, у підвалі та на 1-му поверсі нежитлових приміщень не змонтована автоматична пожежна сигналізація, у підвалі не змонтовані датчики концентрації газу, пожежні комплекти не укомплектовані, не дотримано вимоги інклюзії, відсутні тактильні елементи, квартирні датчики димовиявлення не змонтовано, не змонтовано евакуаційне електроосвітлення.

Івано-Франківська область

ЖК Затишна оселя від ЛММ Сервіс по вул. Потічна, 1 в селі Вовчинець  Івано-Франківській області.

Підстави для відмови по ЖК Затишна оселя не встановлені, бо в Реєстрі будівельної діяльності містяться відомості, що стосуються об'єкта "Реконструкція будівлі ресторану "Жайворонок" в м. Берегове, вул. Шевченка, 112 Закарпатської області".

Готельна нерухомість

Закарпатська область

Дозвіл надано на будівництво будинку для відпочинку, в урочищі "Рибник", Середнянської об’єднаної територіальної громади, Ужгородського району, Закарпатської області. У шестиповерховій будівлі передбачено 90 номерів-апартаментів, наявна парковка на  56 паркомісць.  Генпідрядником будинку для відпочинку  є ТОВ "МЕТСТАР КОМПАНІ".  Компанія будує низку комплексів у Дніпрі, будівництво яких зупинено з початком широкомасштабної військової агресії,  девелопером виступає Grand Family Estate.

Торговельна нерухомість

Київська область

Дозвіл надано на будівництво торгово-розважального центру по вул. Соборна  в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області. Площа ділянки, де планується спорудження ТРЦ майже 2 га, у складі передбачено паркінг, супермаркет, магазин промислових товарів та розважальну зону. 

Дозвіл надано на будівництво торгово-розважального центру  в межах вулиць Київської та Південної  в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області. Будівництво передбачено на ділянках загальною площею більше 2 га.  Проєктом передбачається будівництво 4-поверхового торгово-розважального центру з підземним паркінгом, також у складі ТРЦ передбачено кінотеатр та басейн. 

Генпідрядником обох ТРЦ в с. Софіївська Борщагівка виступає ТОВ "Софія Молл".

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

189

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом