Нові проблеми з ЖК Голосіївський: суд арештував будівницство

Північний апеляційний господарський суд заарештував будівництво в рамках позову прокуратури про скасування рішення Київради про передачу землі Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України для будівництва житлового комплексу на вулиці Васильківській, 37 у Голосіївському районі столиці.

Як стало відомо ресурсу НЕРУХОМІ, відповідне рішення суд ухвалив 10 червня 2021 року. Таким чином заборонено вчиняти будь-які дії з проведення будівельних та вишукувальних робіт з будівництва житлового комплексу на Васильківській, 37 до розгляду апеляційної скарги прокуратури по суті.

Як відомо за даною адресою компанія Інтергал-Буд будує житловий комплекс Голосіївський.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти будівництва ЖК Голосіївський. Про це, зокрема, заявив експерт Віктор Глеба, надавши відповідні документи.

Варто зазначити, що незважаючи на наявність таких проблем з комплексом, девелопер проводить продажу квартир. Крім того, як з'ясували експерти компанія це робить, маніпулюючи класом комплексу. У підсумку це призвело до 23% зростання мінімальної ціни за метр: у квітні він подорожчав з 28 тисяч грн до 34,5 тис грн.

У свою чергу експерти попереджають, що після рішення Північного апеляційного господарського суду інвестиційні ризики не тільки залишаються, але, судячи зі змісту вищевказаного визначення, навіть зростають.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

134

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом