ЖК Голосіївський: маніпуляції з класом підігріли ціну на квартири

ЖК Голосіївський – це житловий комплекс, який будується компанією Інтергал-Буд за адресою: вул. Васильківська, 37 у Голосіївському районі. Заявлений клас ЖК – бізнес, але є невідповідності йому за цілою низкою критеріїв.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як з'ясували експерти, ЖК Голосіївський не відповідає заявленому бізнес-класу за багатьма параметрами: висотою стель в квартирах, їх площею, кількістю паркомісць в паркінгах, далеким розташованям паркових зон та скверів. Також відомо, що по сусідству знаходяться Київський міський центральний протитуберкульозний диспансер та Національний інститут раку. Відстань в 50 метрів від корпусу протитуберкульозного диспансеру до будинку №1 хоча і відповідає вимогам ДБН, проте таке сусідство навряд чи сподобається жителям ЖК, адже це велика ймовірність щодня зустрічатися з відвідувачами диспансеру.

Класи новобудов житлової нерухомості є маркетинговим інструментом, який використовується для встановлення завищеної ціни шляхом присвоєння більш високого класу новобудові. ЖК Голосіївський за більшістю параметрів відповідає класу комфорт з елементами бізнес-класу. Подібні маніпуляції дали приріст у 23% до мінімальної ціни за метр: в квітні він подорожчав з 28 тисяч грн до 34,5 тис грн.

Щодо цього комплексу також йдуть суди як з громадськими організаціями, так і з прокуратурою, також деякі досудові розслідування можуть нести потенційну небезпеку для інвесторів.

Більш детально про житловий комплекс Голосіївський можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом