Небезпечне сусідство з ртутним заводом: що потрібно знати про ЖК Urban Park

ЖК Urban Park – проєкт "Укрбуду" за добудову якого взявся "Київміськбуд". Знаходиться комплекс неподалік колишнього ртутного заводу "Радикал", територію підприємства так не очистили до кінця.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Земельна ділянка, на якій зводиться ЖК, згідно з генпланом Києва, розташована у санітарно-захисній зоні. Неподалік будівельного майданчика знаходиться територія ртутного заводу "Радикал". Хоч завод і припинив своє існування у 1996 році, його територію досі не зачистили від шкідливих речовин. Найбільшу небезпеку становить цех електролізу, де ще залишилися залишки ртуті.

Комітет з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради підготував пропозиції щодо розв'язання екологічної проблеми. Восени 2021 року столична влада розповіла про співпрацю з урядом щодо очищення території заводу "Радикал". Було запропоновано варіант із реконструкцією полігону з перероблення твердих відходів "Лелів" у зоні відчуження, але сьогодні територія підприємства залишається джерелом забруднення атмосферного повітря та ґрунтових вод.

Генпланом Києва на цьому місці не передбачається будівництво житлового комплексу. Не було розроблено і детального плану територій, який би "замінив" промислову територію на житлову забудову.

Щодо якості проживання в ЖК, то забудовник презентує Urban Park як комплекс класу "комфорт", однак йому не відповідає за рядом факторів. Насамперед йдеться про кількість квартир у будинку, їхню кількість на поверсі. Недостатнім буде і розмір паркінгу, що в результаті виллється у проблему мешканців, де залишити свій автомобіль. Купуючи тут квартиру майбутні мешканці також мають знати, що найближча школа розташована за півтора кілометра, що загрожує певним дискомофртом.

Детальніше про ЖК Urban Park можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

289

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом