На власників квартир в ЖК Софія Київська подають в суд через борги забудовника

З забудовника житлового комплексу Софія Київська правонаступник Укрінбанку – "Українська інноваційна компанія" – збирається стягнути непогашені борги, а також подала в суд на власників квартир.

Як повідомляє УНІАН, будівельна компанія "Укрполіскорм" у 2012 році оформила іпотечний кредит під заставу споруджуваних об'єктів – трьох дев'ятиповерхових будинків у Києво-Святошинському районі. При цьому забудовник, незважаючи на наявність боргів, без відома Укрінбанку здійснив відчуження 270 квартир фізособам. У зв'язку з цим було порушено кримінальну справу, а "угода щодо відчуження є повністю незаконною", - заявили у фінансовій компанії.

Українська інноваційна компанія звернулася до Києво-Святошинського райсуду з позовами до власників квартир, отриманих в результаті незаконного відчуження, вимагаючи розірвати договір. Станом на сьогоднішній день подано дев'ять позовів, до кінця весни будуть подані ще двісті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на самому початку цього року ДАБІ прийняла в експлуатацію ЖК Софія Київська (8 чергу). Проте, в лютому суд скасував це рішення, а також заборонив привласнювати поштову адресу та підключати до комунальних мереж.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом