Печерський суд заборонив будівництво ЖК Софія Київська

Землі, на яких ведеться будівництво ЖК Софія Київська (знаходиться в селі Софіївська Борщагівка під Києвом), були заарештовані Печерським судом.

Як повідомляє УНІАН, таке рішення суд прийняв після того, як у забудовника зросли борги перед кредиторами. В результаті суд наклав арешт на три земельні ділянки.

Крім того, суддя заборонив Держархібудінспекцієї видавати дозвіл на початок будівельних робіт та вводити ЖК в експлуатацію.

У свою чергу сільській раді Софіївської Борщагівки заборонили затверджувати детальний план, привласнювати адреси будинкам житлового комплексу та низку інших дій.

Комунальним службам суд заборонив підключати ЖК Софія Київська до комунікацій: електро та газопостачання.

Рішення суду підлягає негайному виконанню.

Як повідомили ЗМІ, рахунки будівельної компанії також були заарештовані. Відзначається, що забудовник 10 років тому оформив кредит на будівництво житлового комплексу під заставу земельної ділянки та квартир, які будувались. В результаті гроші так і не були повернуті, що і послужило причиною судових розглядів.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, земельні ділянки на яких здійснюється будівництво ЖК Софія Київська знаходяться в іпотеці, що істотно збільшує інвестиційні ризики в будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

158

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом