На незаконному будівництві ЖК Kadorr City в Одесі загинув робітник

В Одесі на будівництві житлового комплексу Kadorr City на вулиці Краснова, 3 біля іподрому стався нещасний випадок: 19 квітня під обвалом ґрунту загинув будівельник.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, 20-річний хлопець проводив роботи з гідроізоляції фасаду будівлі, коли сталося нещастя. Від отриманих травм робочий помер на місці. Були викликані співробітники поліції, які внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо порушення вимог законодавства про охорону праці.

Варто підкреслити, що даний житловий комплекс зводиться незаконно й інциденту можна було уникнути, якби правоохоронні органи раніше зупинили будівництво.

Один з будинків стоїть на підземному озері. Весь цей час робітники відкачували гідрантами підгрунтові води, але вода все одно набиралася в пальовому полі. Тим не менше будівництво триває. При цьому не було повідомлень про початок підготовчих робіт, а ДАБІ не видавала забудовнику Kadorr Group дозволів на будівництво.

За даними ЗМІ, є ймовірність що незабаром постане питання забудови поруч розташованого іподрому. Тим часом, в матеріалах багатьох одеських істориків і краєзнавців є інформація про масові поховання. У 1878 – 1911 роках на місці стаєнь знаходилося місце страт, ймовірно, що там же лежать людські останки, але підтвердити це можуть тільки розкопки.

Власником Kadorr Group є одеський забудовник сирійського походження Аднан Ківан. Він входить до списку найбагатших українців за версією журналу Forbes з капіталом в $189 млн. Водночас, як він заявив у коментарі НВ, себе бізнесмен оцінює в $ 1 млрд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державіаслужба подала позов до суду, вимагаючи припинити будівництво на приаеродромній території ЖК Kadorr City. Компанія Ківана планує побудувати дев'ять будинків заввишки у 24 поверхи. Так, забудовник перевищив допустиму висотність будівель.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом