МФК Intergal City: будівництво, якому благоволить суд

МФК Intergal City - це комплекс бізнес-класу в Печерському районі Києва, будівництво якого супроводжувалося цілою низкою судових розглядів.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Варто почати з того, що земельна ділянка комплексу потрапила в межі Центрального історичного ареалу та в ландшафтно-охоронну зону, що вимагає додаткового узгодження проєкту і дозволу на проведення робіт. За результатами проведеного обстеження, Мінкульт виявив порушення і видав в жовтні минулого року припис про припинення проведення земляних та будь-яких інших робіт на ділянці.

Замовник будівництва звернувся до суду з позовом до Міністерства з оскарженням винесених документів. Окружний адміністративний суд Києва в лютому цього року позов задовольнив і визнав проєкт будівництва узгодженим.

Багато порушень під час будівництва зафіксувала і ДАБІ, через які, власне, інспекція також видала припис зупинити виконання будівельних робіт. Але забудовник і цю проблему зміг вирішити в судовому порядку.

Крім цього, слідчим відділом Печерського управління поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживань посадовими особами компанії Інтергал-Буд, яке безпосередньо стосується будівництва МФК Intergal City. Така ситуація дозволяє правоохоронним органам суттєво втручатися в господарську діяльність. Поки станом на сьогодні відсутня інформація про подальшу долю досудового розслідування і рішення забудовником питань з Нацполіцією.

У грудні 2019 року було проведено коригування проєктної документації замовником в ході якої було змінено найменування об'єкта будівництва: замість торгово-офісного на багатофункціональний житлово-громадський комплекс. Варто підкреслити, що зазначена зміна об'єкта будівництва вимагає розробки нового проєкту, а не коригування.

Більш докладно про МФК Intergal City можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом