Київміськбуд "згорнув" будівництво проблемних об'єктів Укрбуду

Будівельний гігант "Київміськбуд" заявив про неможливість добудови прийнятих на баланс проблемних об'єктів Укрбуду через те, що від компанії "Житло-Капітал" не надходять кошти з 22 лютого.

Про це повідомили у пресслужбі КМБ.

Як зазначається, фінансова компанія "Житло-Капітал", з якою інвестори житлових комплексів Укрбуду уклали договори про фінансування будівництва як з керуючим, перестала перераховувати кошти на добудову об'єктів.

Після того, як рейдери вивели з Укрбуду грошові активи та об'єкти нерухомості більш ніж на 100 млн доларів, недобудови передали Київміськбуду. Спочатку дефіцит грошей, необхідних для їхнього завершення, становив близько 2 млрд грн.

"Шляхом надходжень від ще не сплачених грошей за розстрочками через ФК "Житло-Капітал", непроданих площ та нових черг цей мінусовий баланс планувалося подолати", - повідомили в КМБ.

Однак, додав забудовник, з 22 лютого "Житло-Капітал" перестала перераховувати кошти, таким чином, нібито відмовляючись виконувати свої зобов'язання. У Київміськбуді стверджують, що вони не мають як механізмів впливу на фінансову компанію, так і доступу до інформації про залишки на рахунках ФФБ.

Своєю чергою в Телеграм-каналі "Інвестори Укрбуд" стверджується, що компанія "Житло-Капітал" отримала лише часткову звітність від Київміськбуду – довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати в червні-липні на загальну вартість понад 400 млн грн – "при майже повної відсутності будівельних робіт, а також відмову надавати форми первинних облікових документів у будівництві".

Крім того, стверджується, що Київміськбуд анонсував поновлення будівництва, яке, по суті, так і не поновилося. Крім того, забудовник вже неодноразово розповідав про підвищення цін на квадратний метр, що на думку управителя ФФБ "ФК "Житло-Капітал" та інвесторів неприйнятно під час воєнного стану.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше Київміськбуд ухвалив рішення запустити з 1 червня роботу окремих департаментів, а також взятися за добудову лише частини житлових комплексів. Забудовник повідомив, що основні проблеми пов'язані з нестачею будівельників, дефіцитом будівельних матеріалів та комплектуючих. Окремі складнощі існують з їхньою вартістю та доставками.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

191

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом