Інвестори ЖК Голосіївська Долина побоюються, що залишаться без квартир


Інвестори ЖК Голосіївська Долина заявляють, що виявилися заручниками ситуації, коли прокуратура Києва домоглася відміни держреєстрації прав та розірвання договору оренди земельної ділянки.

Про це майбутні мешканці повідомили безпосередньо порталу НЕРУХОМІ .

За їхніми словами, влада нібито видала забудовнику всі дозволи, а тепер виявилося, що будівництво незаконне і вкладені у квадратні метри гроші розтанули.

"У нашій квартирі зроблено все. Ми оглядали її, і вирішили не заходити на ремонт взимку, а почекати на весну. Навесні 2022 року прийшла війна до Києва, а навесні 2023 року влада просто вирішила, що ми з чоловіком інвестували у повітря…", - розповіла Оксана, покупчиня квартири у ЖК.

В ініціативній групі нагадали, що у 2015 році АТП 13058 підписало договір із ТОВ "Укрбуд Девелопмент" на будівництво на своїй території житлового комплексу на 2250 квартир. Зокрема, забудовник мав збудувати 5 будинків, дитячий садок, паркінг, панорамний ліфт. Влада Києва видала містобуди, дозволи на будівництво першого (9 секцій по 22 поверхи) та другого (4 секції по 24 поверхи) будинків.

Втім, у 2019 році почалися проблеми у забудовника Укрбуд: 23 будівельні майданчики по всьому Києву зупинилися, 13 000 сімей виявилися обдуреними, втратили заощадження, не отримали квартири.

У грудні 2019 року президент Зеленський у прямому ефірі обіцяє, що всі об'єкти Укрбуду добудує Київміськбуд. У липні 2020 року, всупереч обіцянкам президента, ЖК Паркова долина, ЖК Кристал хаус та БЦ Левел передають на добудову ТОВ "Строй Сіті" (Харків). Підписано договори із замовником будівництва, Фондом фінансування будівництва, укладаються нові угоди з інвесторами. Будівництво триває аж до початку повномасштабної війни", – додали в ініціативній групі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, забудовник без згоди Київради та на підставі неіснуючої ухвали Донецького окружного адміністративного суду вніс зміни до Держреєстру прав на нерухоме майно з визначенням цільового призначення земельної ділянки "для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу". Це призвело до фактичної зміни категорії земельної ділянки із земель промисловості на землі житлової та суспільної забудови. На підставі цього було оформлено дозвільні документи на забудову земельної ділянки житловим комплексом та здійснено нецільове використання земельної ділянки.

Раніше експерти порталу НЕРУХОМІ розбираючись із документами щодо ЖК Голосіївська Долина зазначили, що цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам забудови. Інакше кажучи, це місце не передбачає будівництво житлового комплексу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

369

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом