Інвестори Укрбуду просять столичну владу перевірити Київміськбуд

Ініціативна група інвесторів Укрбуду просить владу Києва проконтролювати роботу Київміськбуду (який прийняв на баланс проблемні об'єкти Укрбуду) та підтримати будівництво незавершених житлових комплексів.

Про це йдеться у петиції, створеній на сайті Київради.

Зокрема від депутатів вимагають терміново створити комісію, яка, власне, має проконтролювати весь процес добудови ЖК Укрбуду Київміськбудом. Комісія має також провести аудит недобудованих комплексів, будівельної документації та складених кошторисів. Зокрема необхідно провести розслідування цільового використання коштів інвесторів, отриманих від фонду фінансування будівництва "Житло-Капітал".

Крім того, інвестори "Укрбуду" очікують, що комісія зможе знайти та залучити джерела додаткового фінансування для добудови всіх житлових комплексів або ініціювати звернення до Офісу президента щодо створення відповідних державних програм із залученням коштів донорів на відновлення країни.

"Також інвестори заявляють, що їм ніде жити, тому вже навесні вони готуються заселятися в недобудовані будинки і запросять на новосілля представників українських та іноземних ЗМІ. Знедолені інвестори готуються показати всім реальний стан справ у країні, оскільки неодноразові мітинги, звернення та петиції не звернули уваги на байдужих посадових осіб на існуючу глобальну проблему. Отже, не відкладайте та не змушуйте інвесторів виносити ситуацію в міжнародну площину", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, наприкінці минулого року комісія Київради з питань містобудування та архітектури підтримала петицію щодо фінансової допомоги у питанні добудови проблемних об'єктів Укрбуду.

Раніше будівельний гігант "Київміськбуд" заявив про неможливість добудови прийнятих на баланс проблемних об'єктів Укрбуду через те, що від компанії "Житло-Капітал" не надходять кошти з 22 лютого.

У свою чергу в Телеграм-каналі "Інвестори Укрбуд" стверджувалося, що компанія "Житло-Капітал" отримала лише часткову звітність від Київміськбуду – довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати у червні-липні на загальну вартість понад 400 млн грн – "при майже повній відсутності будівельних робіт, а також відмову надавати форми первинних облікових документів у будівництві".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом