Будівництво БФК 50Avenue на Шулявці незаконне: Верховний Суд виніс рішення

Верховний Суд України у складі Касаційного адміністративного суду відхилив касаційну скаргу обслуговуючого кооперативу "Ексон Прем'єр Шулявська" у справі щодо будівництва багатофункціонального комплексу 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а.

Про це написав адвокат Олександр Дядюк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, відповідне рішення суд ухвалив у четвер, 19 січня, залишивши в силі рішення апеляційної інстанції. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття, остаточно і не може бути оскаржена.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше Шостий апеляційний адмінсуд задовольнив апеляцію Департаменту містобудування та архітектури КМДА заборонивши будь-яке будівництво на проспекті Перемоги, 50а, біля станції метро "Шулявська". Саме тут стартувало будівництво МФК 50Avenue. При цьому сайт об'єкту містить пропозицію про продаж квартир, яка поширюється лише на нерезидентів України. Вся інформація викладена тільки на івриті, без перекладу будь-якою іншою мовою, а відділ продажу розташований тільки в Бней-Брак (округ Тель-Авіва), Ізраїль.

Будівництво комплексу запам'яталося різноманітними скандалами. Враховуючи, що будується МФК ( згідно з детальним планом територій ) на територію зелених насаджень, то ще в жовтні 2021 року в електронній системі хтось змінив запис із відмовою у внесенні змін до неіснуючого дозволу 2010 року. Таким чином, забудовник отримав чинний дозвіл. ДІАМ пообіцяла провести перевірку даного будівництва.

Проєкт передбачав будівництво двох веж, найвища з яких досягала б 51 поверху. За словами експертів, будівництво прямо над лінією метрополітену загрожує техногенною катастрофою.

Бенефіціарами ОК "Ексон Прем'єр Шулявська" є Йозеф Москович та Іван Влад. Забудовник причетний до низки скандальних будівництв у столиці.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

174

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом