Апеляційний суд заборонив будівництво одіозного хмарочоса на Шулявці

Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Департаменту містобудування та архітектури КМДА заборонивши будь-яке будівництво на проспекті Перемоги, 50а.

Про це написав активіст громадської організації "Кияни об'єднуємось" Олександр Дядюк на своїй сторінці у Facebook.

"На сьогоднішній день будь-які будівельні роботи або спроба їх відновлення на ділянці по проспекту Перемоги, 50а в місті Києві – незаконні та злочинні", - повідомив Дядюк, додавши, що відповідне рішення суд виніс 31 серпня, скасувавши рішення суду попередньої інстанції і відмовив забудовник у задоволенні позову про видачу містобудівних умов та обмежень на забудову вищезгаданої ділянки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, на проспекті Перемоги, 50а у Києві компанія "Ексон Прем'єр Шулявська" збиралася побудувати багатофункціональний комплекс 50Avenue на 39 поверхів. У стилобаті на перших чотирьох поверхах планувалося розміщення торгових залів та ресторанів; на 7-34 поверхах – офісних приміщень, 35 поверх – технічний, 37-39 поверхи – зали та обслуговуючі приміщення ресторану; у підземній частині передбачається 5-поверховий паркінг. "Озеленення скверу" мало відбутися шляхом озеленення стилобатної частини.

Будівництво комплексу супроводжувалося різними скандалами, зокрема в жовтні минулого року в електронній системі хтось змінив травневий запис з відмовою у внесенні змін до неіснуючого дозволу 2010 року. Таким чином, забудовник отримав чинний дозвіл. За словами експерта у містобудуванні Георгія Могильного, до цього може бути причетна ДІАМ. Проте інспекція заявила, що проведе перевірку цього будівництва.

За результатами перевірки було складено протоколи про правопорушення у сфері містобудування, а також винесено приписи про усунення порушень. Своєю чергою забудовник звернувся до Окружного адмінсуду Києва, який 1 листопада зобов'язав Департамент архітектури та містобудування Київської міської держадміністрації розглянути його заяву. Також суд скасував наказ, яким компанії "Ексон Прем'єр Шулявська" було відмовлено у наданні МУО на проспекті Перемоги, 50а.

Бенефіціарами ОК "Ексон Прем'єр Шулявська" є Йозеф Москович та Іван Влад. Компанія також причетна і до інших скандальних забудов у Києві.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом