Не обійшлося без скандалу: вирішено, яким буде фасад "Дитячого світу" у Києві

Завершився Всеукраїнський архітектурний конкурс щодо того, як має виглядати будівля "Дитячого світу" у Києві.

Забудовник Edelburg Development звернувся до Національної спілки архітекторів для організації професійного конкурсу. За підсумками конкурсу переміг авторський проєкт Дмитра Аранчія. Тепер замовник та проєктувальник будівлі мають зайнятися опрацюванням можливостей вирішення реконструкції фасаду.

Як зазначили у НСАУ, члени журі у процесі обговорення відзначили тактовний підхід авторів до теперішньої будівлі торговельного центру, а замовник – економічну доцільність запропонованих рішень. У спільноті архітекторів назвали знайдений масштаб фасадів нової будівлі вдалим рішенням.

В основі компромісу лягло збереження модерністського фасаду "Дитячого світу". "Авторська ідея відштовхується від існуючого об'єму, а зокрема, найбільшого впізнаваного його елемента – об'ємного модуля з анодованого алюмінію. Пропозиція полягає в поєднанні сучасної та історичної будівель за рахунок переходу вищезгаданого модуля існуючого фасаду на нову будівлю, переходу шляхом так званого градієнту (розтяжки)", - повідомили у НСАУ.

У свою чергу, як зауважив архітектор та активіст Віктор Гліба, під виглядом реконструкції забудовник легалізує нове будівництво 25 тисяч "квадратів" торгової площі на місці парковки універмагу "Дитячий світ".

"Підлог документів МУО та недостовірні відомості про "прибудову" мають стати підставами для порушення кримінальної справи", - заявив він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше проєкт, який був розроблений компанією Edelburg Development, викликав хвилю обурення у киян. Орендна площа нового "Дитячого світу" мала вирости на 15 тисяч "квадратів". Загальна площа комплексу скласти 48,5 тисяч "квадратів", з них понад 51% – передбачалося здаватися в оренду. Після цього київський торговельно-розважальний центр "Дитячий світ" повідомив, що розглядає кілька проєктів реконструкції будівлі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом