Мінрегіон оновить норми щодо впливу будівництва на екологію

В Україні буде оновлено державні будівельні норми щодо здійснення оцінки впливу на навколишнє середовище будівельних проєктів.

Про це повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

Як зазначається, оцінка впливу на навколишнє середовище – це проєктна документація, її розробка є обов'язковою для будівництва об'єктів, які можуть значно впливати на екологію. Це можуть бути великі житлові квартали, теплові електростанції, промислові підприємства та інші об'єкти.

На сайті Міністерства було оприлюднено проєкт ДБН "Склад та зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС)", який має замінити стару редакцію.

Як уточнюють у відомстві, зазвичай, підготовкою таких документів забудовники не займаються, а доручають проєктним організаціям. "Однак, щоб уникнути неприємностей при введенні в експлуатацію будівлі, необхідно уважно досліджувати відповідність документа вимогам ДБН. Відсутність певних даних або неповна інформація в розділах ОВНС можуть бути підставою для відмови в легалізації використання будівельного об'єкта", - уточнили у Мінрегіоні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на оновлення державних будівельних норм із Держбюджету обіцяли виділити рекордну суму – 49 млн гривень. Завдання Мінрегіону встигнути оновити ДБН та інші будівельні стандарти до кінця року. Раніше у Міністерстві заявляли, що планували повністю оновити Державні будівельні норми до 2024 року.

Також стало відомо, що відомство збирається залучити до розробки професійну наукову спільноту – співробітників профільних навчальних закладів. А нещодавно воно взялося за оцифрування 110 державних будівельних норм і близько 60 змін до них. Для проведення робіт залучили німецьку організацію GIZ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом