Микитась розповів, як повернув і тут же втратив контроль над Укрбудом

Колишній глава Укрбуду і екснародний депутат Максим Микитась 16 червня заявив, що повернув контроль над компанією, а вже 17 червня розповів, що знову втратив її.

Про це Микитась написав у себе в Facebook.

"Мені повернули вкрадені пакети акцій!", - написав Микитась. Правда одразу ж додав, що знову на нього почався тиск, оскільки колишні власникинібито "побоялися розголошення інформації про розкрадання активів" будівельної компанії.

За добу екснардеп повідомив, що у нього знову відібрали фірму. "У хід йдуть будь-які злочинні методи. Чорні реєстратори і підкуп нотаріусів, тиск і залякування, спроби використовувати навіть правоохоронців і багато-багато іншого", – повідомив Микитась.

Як йдеться в його заяві, у жовтні 2019 року сталась злочинна зміна складу власників компанії, організована Дмитром Федотенковим за підтримки гендиректора Укрбуду Олега Майбороди. Частку Микитася переоформили на підставних осіб – Василя Польового та Євгена Дікіна.

"Люди Федотенкова продовжують заважати розслідуванню. Вчора ввечері була спроба прямо після пресконференції викрасти її учасника – Євгена Дікіна – людини, яку вони за тисячу гривень на місяць використовували наосліп бути номінальним власником 50% акцій компанії. Про цю злочинної витівку, захопити такого важливого свідка і під тиском змусити змінити свої свідчення ми ще розповімо", – повідомив колишній нардеп.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Микитася раніше заарештували за підозрою у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйони гривень. Слідство з'ясувало, що посадові особи Укрбуду використовували підроблені документи для обміну квартир військових в центрі Києва на житло, розташоване на околиці столиці.

У грудні Микитася відпустили під домашній арешт, після того як він пішов на співпрацю зі слідством і відшкодував 50 млн гривень збитку.

Але перед самим Новим роком ексглаву Укрбуду знову відправили до СІЗО вже по справі про викрадення людини. Проте один з доказів його причетності – листування з організаторами злочину – був визнаний фальшивим, це підтвердили і в прокуратурі. Однак правоохоронці вважали, що цей факт не може спростовувати причетність Микитася до викрадення. Втім, 12 березня Шевченківський районний суд столиці все ж прийняв рішення випустити колишнього депутата.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом