Меморандум щодо добудови об'єктів Аркади відмовилися підписувати і в НБУ

Меморандум щодо будівництва проблемних об'єктів банку "Аркада" не збирається підписувати Національний банк України, оскільки для цього немає правових підстав.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на пресслужбу центробанку.

"Національний банк діє на підставі, і в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України. Тоді як АТ АКБ" Аркада "знаходиться в стадії ліквідації, то у Національного банку, виходячи з вимог ст.3 закону України" Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та ст.76 закону України "Про банки і банківську діяльність", відсутні правові підстави для укладення такого меморандуму", - підкреслили представники НБУ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, підписувати меморандум відмовляються і в енергокомпанії ДТЕК. Їх не влаштовує, що будівництво підстанції і повітряних ліній мало б здійснюватися за рахунок ДТЕК, підкресливши, що це не входить в інвестиційні програми і має відбуватися виключно за рахунок замовника.

У компанії підрахували, що на будівництво енергетичної інфраструктури необхідно 320 млн гривень. Це приблизно 63% від усіх інвестиційних програм ДТЕК. Якщо зазначену суму виділити на довгобуди Аркади, можуть постраждати в результаті 1,3 млн клієнтів ДТЕК.

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що для добудови ЖК Патріотика, Патріотика на озерах та Еврика був розроблений меморнадум, в якому нібито чітко прописаний алгоритм вирішення проблеми.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко заявляв, що в розробці проєкту документа взяли участь представники потерпілих інвесторів і будівельна компанія Stolitsa Group, яка зголосилася добудовувати проблемні об'єкти.

Очільник міста говорив, що меморандум мають підписати у МВС, СБУ, Нацбанку і у Фонді гарантування вкладів. За його словами, всі сторони змушені будуть виконувати положення документа, дотримуватися встановленого алгоритму.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом