У ДТЕК розкритикували Меморандум щодо добудови об'єктів Аркади: грошей немає

Питання з підключенням до електромереж – один з основних, який гальмує вирішення проблем для інвесторів Аркади. Алгоритм добудови заморожених об'єктів був розроблений у спеціальному документі – Меморандумі.

Як повідомили в пресслужбі ДТЕК, їх компанія станом на 5 лютого так і не отримала примірник тексту Меморандуму, незважаючи на те, що є однією зі сторін, яка має його підписати.

Проте, коментуючи ті документи, які були опубліковані в мережі, згідно з якими ДТЕК має побудувати за свій рахунок підстанцію "Аркада", компанія заявила, що не згодна з цим, оскільки це суперечить законодавству.

"Будівництво об'єктів енергетичної інфраструктури Києва здійснюється як за рахунок приєднання (щодо об'єктів, які будуються для конкретного замовника), так і за рахунок інвестиційної програми, яка затверджується незалежним державним регулятором", - повідомили в енергокомпанії, додавши, що будівництво підстанції і повітряних ліній не входить до інвестиційні програми і здійснюється винятково за рахунок замовника.

У ДТЕК також підкреслили, що у них немає джерел для фінансування цих проєктів. Вартість всіх робіт, за попередніми підрахунками, оцінили у 320 млн гривень. Це 63% від усіх інвестиційних програм ДТЕК. Якщо зробити припущення і все-таки включити об'єкти Аркади в інвестпрограму, то від цього можуть постраждати 1,3 млн клієнтів у Києві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, для ошуканих інвесторів банку "Аркада", які досі не можуть в'їхати у куплені в Києві квартири, був розроблений Меморандум: в ньому чітко прописаний план рішення проблем.

За словами столичного мера Віталія Кличка, проєкт документа був напрацьований за участю представників постраждалих інвесторів і забудовником Stolitsa Group, який зголосився добудовувати проблемні об'єкти.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом