Інтергал-Буд відхрестився від проєкту будівництва у парку на Жмаченка

Проект забудови скверу на Жмаченка в Києві, який був розроблений архітектурним бюро AB ARCHSENAL, не був прийнятий.

Про це ресурс НЕРУХОМІ поінформували в пресслужбі будівельної компанії "Інтергал-Буд" у п'ятницю, 5 лютого.

"Дійсно, кілька років тому бюро AB ARCHSENAL пропонувало свій проєкт забудови ділянки на Жмаченка, 20. Він був відразу відкинутий через те, що не відповідає концепції духовно-благодійного містечка благо Церкви віри євангельської "Християнська надія", - повідомив забудовник.

Він також запевнив, що поки церковна громада вирішує питання з орендою землі, на цій ділянці "не ведуться ніякі будівельні роботи".

Варто підкреслити, що в п'ятницю відео презентації проєкту комплексу виявилося недоступним. Наш ресурс продовжує стежити за ситуацією і оперативно інформувати про те, що відбувається.

Як повідомлялося раніше, проєкт забудови опублікували в пабліку "Парк на Жмаченка". Відзначимо, що можлива забудова цієї ділянки викликала великий резонанс в суспільстві. Киян обурило, що на території скверу виросте черговий "мурашник".

Також підкреслимо, що у релігійної громади сьогодні немає права на використання цієї землі. Так, Київрада розірвала договір оренди з "Християнської Надією" ще у вересні, а ділянці надали статус парку. Тому будівництво тут виглядає досить абсурдно.

На тлі всього вищезазначеного, дуже дивним виглядає і рішення ДАБІ, яка видала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку, площею 46,6 тисяч квадратних метрів.

Офіційно генпідрядником з будівництва комплексу на вул. Жмаченка, 20 значиться компанія "Інтергал-Буд".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом