У Зеленського розповіли, кого першого поселять у модульних будинках у Бородянці

До Бородянки доставили першу партію з 15 модульних будинків, яка серйозно постраждала від рук російських окупантів.

Про це повідомив у Телеграм-каналі заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він підкреслив, що поки що планують поселити в цих будинках бійців ДСНС та волонтерів, які братимуть участь у розборі завалів розбомбленої Бородянки. Приміщення цих будинків вже обладнано всіма необхідними елементами та аксесуарами для проживання. Таке ж житло встановлять на Сумщині та Чернігівщині.

"Найближчим часом у всіх деокупованих містах почнеться відновлення всіх зруйнованих будинків – багатоповерхових та приватних", - наголосив Тимошенко.

Як повідомлялося, у Бородянці з 6 квітня триватимуть роботи з розбору зруйнованих будинків. 16 квітня рятувальники витягли з-під завалів тіло ще одного загиблого мешканця. Загалом під зруйнованими будинками знайшли 41 тіло.

Глава держави Володимир Зеленський розповів, що поставив завдання на першому етапі забезпечити тимчасовим житлом всіх переселенців, чиї будинки були зруйновані війною. "Тимчасово, поки не відновимо житло. Або поки люди не отримають компенсації квадратними метрами або грошима", - додав президент.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні відновили роботу понад 80% потужностей з виробництва вікон. Поки виробники мають достатні запаси комплектуючих, профілів та скла, але в найближчому майбутньому, коли почнеться обвальна потреба у вікнах, не виключено, що виникне гострий дефіцит.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, в Україні розпочалися відновлювальні роботи. Збитки України від вторгнення Росії складають приблизно трильйон доларів США.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом