У Київраді знову збираються розглянути забудову Мінського масиву

ДПТ із забудовою Мінського масиву в Києві (Оболонський район) знову розглядатимуть на засіданні столичної міської ради, яке відбудеться 13 травня.

Про це розповів позафракційний депутат Київради Костянтин Богатов, передає Економічна правда.

За його словами, забудова має вестися в межах вулиць Юрія Кондратюка, Петра Калнишевського та західною стороною лісу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, як зазначається в документі, тут планується звести 19 будинків висотою від 16 поверхів, розрахованих приблизно на 11 тисяч жителів. При цьому ДПТ не передбачає розвитку інфраструктури: ані транспортних розв'язок, ані нових медзакладів побудовано не буде. Обіцяють звести всього лише три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що також абсолютно не відповідає реальним потребам киян.

Розробку зазначеного ДПТ погодив ще у 2015 році тодішній заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш. І ось уже кілька років його безуспішно намагаються пропхати через міськраду. В останній раз депутати провалили голосування 22 квітня. Тоді лобістам не вистачило всього 4 голосів. І хоч дане рішення двічі ставилося на голосування, прийняти ДПТ Мінського масиву так і не змогли.

За розробкою детального плану територій стоїть ТОВ "Датолит". Згідно з відкритими джерелами, керує компанією Наталя Угрин.

Засновниками Датоліта є київські ТОВ "СТ Мікст" (5%), ТОВ "КП-Інвест" (5%), АТ "ЗНВКІФ "Стрим Інвест" (22,5%), акціонерне товариство "БТ Інвест" з Литви (12% ) і кіпрські компанії "BTP First Commercial Limited" (6%), "Спарентон Лімітед" (27%) і "Віемар Холдинг Лтд" (22,5%).

А ось компанії "БТ Інвест", "BTP First Commercial Limited", "Спарентон Лімітед" контролюють власники будівельної компанії Stolitsa Group Владислава Молчанова і Раймондас Туменас.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом