Обшуки тривають: тепер в Одесі

В одеському обласному управлінні Держархбудінспекції та міському управлінні Держархбудконтролю вранці у четвер, 20 травня, проводяться обшуки.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ повідомили джерела у правоохоронних органах.

Як стало нам відомо, обшуки проводять співробітники Служби безпеки України та прокуратури. За повідомленнями джерел, йдеться про зловживання службовим становищем посадовими особами при видачі дозвільних документів будівельним компаніям "Будова", "Гефест" та "Пространство Девелопмент". У міському управлінні правоохоронці в даний момент проводять виїмку документів.

Як відомо, фірма "Будова" пов'язана з багатьма скандальними забудовами в Одесі. Зокрема, велике обурення серед одеситів викликало будівництво ЖК Альтаїр-3. Комплекс зводять на незаконних підставах на захопленій землі з безліччю порушень. Замовником будівництва на цій ділянці виступає прокуратура, яка підписала з компанією "Будова" у 2016 році два договори про пайову участь у будівництві. Те, що саме прокуратура заявилася з обшуками по "Будова", ймовірно пов'язано з недавніми перестановками в обласному управлінні. Як відомо, в лютому генеральний прокурор Ірина Венедиктова представила колективу Одеської обласної прокуратури нового керівника – Сергія Костенка.

Компанія "Простір Девелопмент" також причетна до незаконного будівництва. Так, Окружний адміністративний суд Одеси скасував містобуди, видані на будівництво ЖК Простір на Маячному та заборонив проводити будь-які будівельні роботи. Варто підкреслити, що на боці забудовника виступав одеський ДАБК, що, можливо, і послужило причиною для обшуків.

Варто нагадати, що в лютому з обшуком в ДАБІ навідувалися співробітники Держбюро розслідувань. Тоді також йшлося про порушення щодо видачі дозволів на будівництво.

Що стосується одеського ДАБК недавно проходили обшуки і там. Пізніше керівник комісії Олександр Авдєєв розповідав, що до нього прийшли з НАБУ з приводу апартаментів його сестри, які були куплені в 2014 році.

"Більш того, вони розташовуються в будівлі, що належить до класу наслідків СС3, який нам так і не передали. Так що, вибачте, сенсації не буде", – розповідав керівник ДАБК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в КМДА минулого тижня пройшли масові обшуки у різних департаментах. Зокрема, податкова влаштувала обшуки через можливу змову з приватними підприємцями за яким була незаконно придбана столична нерухомість.

Пройшли обшуки і в офісі комунального підприємства "Спецжитлофонд", і в Департаменті містобудування та архітектури у справі про зловживання службовим становищем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом