Київрада з другої спроби вирішила викупити ділянку під ЖК 50Avenue

Ділянку під ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50-А у Шевченківському районі Києва вирішила викупити столична влада.

Відповідне рішення прийняли депутати міськради, віддавши за нього 82 голоси у четвер, 10 червня.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, власник землі ТОВ "Шулявка" використовував її не за призначенням і не забезпечував благоустрій зеленої зони. Тепер є можливість врегулювати містобудівне законодавство.

Він нагадав, що ділянка знаходиться у приватній власності з 2014 року. Тут хочуть звести житловий комплекс, що викликало велике невдоволення серед місцевих жителів, бо будівництво має вестися на території зелених насаджень.

Після того, як Київрада підтримала рішення про викуп ділянки, тепер необхідно в письмовому порядку повідомити про наміри власнику, провести оціночну експертизу, надати пропозицію і, власне, викупити цю ділянку.

Бондаренко підкреслив, що викуп землі для суспільних потреб відбуватиметься виключно за волею власника.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, це вже друга спроба столичної влади вирішити питання з проблемним ЖК.

У реєстрі дозвільних документів на сайті ДАБІ в травні 2020 з'явилася інформація про повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Але потрібно знати, що воно не дає права на виконання будівельних робіт. Проте будівництво тут ведеться. Майбутня висотка налічуватиме чи то 24, чи то 32, чи то 39, чи то навіть 50 з гаком поверхів.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом