Київрада виділила постраждалим від вибуху на Позняках 20 млн гривень

Київрада підтримала рішення про виділення 20 млн гривень на ремонт і облаштування нових квартир мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух.

Про це у вівторок, 7 липня, повідомив мер столиці Віталій Кличко в своєму Telegram-каналі.

"Київрада підтримала рішення про виділення 20 млн гривень на ремонт і облаштування нових квартир мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух. Кошти отримають 40 сімей, що залишилися без житла. Йдеться про те, щоб забезпечити людям ремонт і необхідні меблі та побутову техніку у нові квартири", - зазначив Кличко.

За його словами, на ремонт місто виділить кошти з розрахунку 2925 грн за метр квадратний. Для придбання мінімально необхідної побутової техніки та меблів сума допомоги складе: для двокімнатної квартири - 124 000 грн, для трикімнатної квартири - 140 000 грн.

"Відзначу також, що матеріальну допомогу від міста - від 50 до 100 тисяч гривень - отримали вже 30 постраждалих. І в найближчі дні виплати отримають усі. Крім того, фонд "Майбутній Київ" надав по 2,5 тисячі гривень постраждалим жителям на відновлення документів. Ми не залишимо киян, які опинилися в біді", – зазначив Кличко.

Як передавали раніше НЕРУХОМІ, вибух в десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10.00 21 червня. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Випадок у домі на Позняках міг трапитися через недотримання технологій повірки лічильників – така основна версія слідства.

Тим часом, постраждалі жителі заявили, що не можуть потрапити у свої нові квартири, ключі від яких їм видав президент Володимир Зеленський.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

45

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом