Вибух на Позняках міг статися через повірку газових лічильників – МВС

Вибух у будинку на київських Позняках міг статися через недотримання технологій повірки лічильників – така основна версія слідства.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Право на владу", передає у п'ятницю, 26 червня, сайт МВС.

"Основна версія, за якою працює прокуратура разом з поліцією, – це перевірка дотримання технологій повірки лічильників співробітниками компанії Київміськгаз. Дійсно, до цього страшного вибуху, який привів до 5 жертв, були повірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки, і були повідомлення свідків про запах газу", – повідомив Геращенко.

Він зазначив, що поки в цій справі немає пред'явлених підозр ні одній людині. За його словами, якщо буде достатньо підстав вважати, що вибух викликали непрофесійні дії співробітників Київміськгазу, то можуть бути позови до суду і компенсації всіх витрат, які понесли жителі цього будинку і держава.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вибух у десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10.00 21 червня. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Президент Володимир Зеленський у четвер, 25 червня, передав 12 сім'ям, які постраждали від вибуху на Позняках, сертифікати на нові квартири.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом