Київрада провалила голосування щодо викупу ділянки під ЖК 50Avenue

Київрада так і не змогла ухвалити рішення, що дозволило б викупити ділянку на проспекті Перемоги, 50а у Шевченківському районі столиці, на якій збираються побудувати ЖК 50Avenue.

Як повідомляють "Наші гроші", засідання, на якому розглянули дане питання, відбулося 27 травня, його підтримали тільки 46 депутатів: "УДАР Віталія Кличка" – 22 голоси, "Слуга народу" – 9, "Голос" – 7, ОПЗЖ – 3, "Батьківщина" – 2, "Європейська солідарність" – 1, позафракційні – 2.

Депутати Андрій Порайко і Леонід Ємець запропонували утриматися від одиничних викупів і створити реєстр ділянок, які Київрада може реально викупити протягом трьох років. Також було піднято питання про існуюче кримінальне розслідування протиправної забудови на вул. Перемоги, 50а, і підняли питання про знесення того, що вже незаконно побудовано.

Тим часом розробник проєкту рішення, спікер Київради Володимир Бондаренко повідомив, що переговори з власником ділянки на проспекті Перемоги ще не велися. Якби депутати підтримали документ, такі переговори мав би провести Департамент земельних ресурсів.

Згідно з даними НЕРУХОМІ, в реєстрі дозвільних документів на сайті ДАБІ в травні 2020 з'явилася інформація про повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Але потрібно знати, що повідомлення про початок виконання підготовчих робіт не дає права на виконання будівельних робіт. Також Департамент містобудування та архітектури КМДА не раз відмовляв обслуговуючому кооперативу "Ексон Прем'єр Шулявська" в наданні містобудів у зв'язку з невідповідністю намірів забудови: згідно детального плану територій – це територія зелених насаджень.

При цьому сайт об'єкту 50Avenue містить пропозицію про продаж квартир, яке поширюється лише на нерезидентів України. Вся інформація викладена лише на івриті, без перекладу на будь-який інший мову, а відділ продажів розташований тільки в Бней-Брак (округ Тель-Авіва), Ізраїль.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом