Для порятунку історичних будівель Києва запустили Telegram-бот

Для порятунку київських історичних будівель був розроблений у месенджері Telegram спеціальний бот, в якому кияни зможуть повідомляти про протиправний демонтаж, що готується.

Розробкою робота займалися представники громадської організації "Мапа Реновації".

Сервіс містить інформацію про київську архітектуру, локації та фото 200 покинутих будівель Подолу. При цьому користувачі можуть повідомити самі, якщо стали свідками незаконного будівництва. Також є можливість безпосередньо зв'язатися з юристом та перевірити наявність дозвільної документації, термін договорів оренди.

Бот налаштований так, що сам повідомлятиме, якщо раптом зміниться цільове призначення ділянки або забудовник отримає дозвіл на проведення демонтажних робіт.

Його створили в рамках проєкту "На пошуки занедбаного Подолу", програми Фонду "Східна Європа" за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у столиці минулого року запровадили мораторій, який мав захистити історичні будівлі від демонтажних робіт. Проте, як з'ясували експерти, йдеться лише про рекомендації і фактично мало чим може допомогти документ.

Так, учора у центрі Києва згорів старовинний будинок, який знаходиться у списку так званого мораторію. Будинок був у занедбаному стані, і власники не поспішали наводити там лад. Тепер, ймовірно, на цьому місці може розпочатися нове будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом