Фонд гарантування запропонував продати проблемний банк Аркада

Фонд гарантування вкладів запустив процедуру виведення проблемного банку Аркада з ринку в рамках якої запропонував продати цю фінустанову інвестору.

Про це повідомили в пресслужбі фонду.

Згідно з даними, ФГВФО запропонував наступні варіанти виведення неплатоспроможного банку:

  • ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;

  • відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

  • створення і продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

  • продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Як повідомили в пресслужбі, відкритий конкурс проводиться серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу.

"Банки, попередньо кваліфіковані особи, які планують взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, з метою їх допуску до участі у відкритому конкурсі, повинні подати до Фонду документи, визначені умовами відкритого конкурсу", - підкреслили у ФГВФО.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Національний банк України відніс банк Аркада до категорії проблемних. На вимогу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було заарештовано головний офіс банку площею 14,1 тис кв м, який знаходиться у центрі Києва.

Тим часом, як повідомив мер столиці Віталій Кличко, аудит недобудованих об'єктів банку Аркада повинна буде провести компанія Київміськбуд. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці розслідують кримінальну справу щодо 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку Аркада.

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом