"Укрбуд, Аркада, Войцеховський": в Раді мають прийняти законопроєкт щодо захисту інвесторів

Законопроєкт про захист інвесторів може бути розглянутий Верховною Радою вже у вересні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у середу, 26 серпня, під час пресконференції, передає Інтерфакс-Україна.

"У нас є три "серійних" злочини – Укрбуд, банк Аркада, Войцеховський. Все це стало можливим через серйозні прогалини у законодавчій базі. Весь останній місяць у нас була дуже продуктивна дискусія у Верховній Раді, є робоча депутатська група, є проєкт закону, який, я впевнений, у вересні буде винесено у залі, проголосований, і ми ці прогалини зможемо закрити", - заявив міністр, коментуючи ситуацію з банком Аркада.

Він також розповів, що правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку Аркада.

"Відкрито кримінальне провадження щодо 9 млрд грн коштів, зібраних в банку Аркада, які ми зараз перевіряємо, які там були порушення", – сказав міністр.

Аваков вважає, що питання банку Аркада буде вирішене і вкладники не постраждають ні з фінансової, ні з інвестиційно-будівельної лінії.

За його словами, питання Укрбуду практично вирішене, і останні будинки будуть прийняті на баланс Київміськбуду найближчим часом. Він також висловив упевненість, що проблеми з недобудовами Аркади і Войцеховського також будуть вирішені.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Національний банк України відніс банк Аркада до категорії проблемних. На вимогу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було заарештовано головний офіс банку площею 14,1 тис кв м, який знаходиться в центрі Києва.

Тим часом, як повідомив мер столиці Віталій Кличко, аудит недобудованих об'єктів банку Аркада має провести компанія Київміськбуд.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом